Home

Nieuws laatste update:10 feb 2009

Medewerkers kassenbouwer ontvoerd

Begin deze maand zijn twee medewerkers van kassenbouwer Dalsem in Den Hoorn ontvoerd in het West-Afrikaanse Togo, zo meldt het AD Westland.

Het gaat om een 65-jarige uit Schipluiden en zijn 46-jarige collega uit Pijnacker. De twee werden onder valse voorwendselen naar Togo gelokt. Begin januari, tussen 6 en 8 januari, zouden de twee drie potentiële locaties voor kassenbouw gaan bezoeken. Echter, toen ze op het vliegveld in de hoofdstad Lomé aankwamen, werden de twee in een gammele auto gezet. De deuren van de auto gingen op slot.

De mannen werden naar een woning gebracht en daar vastgebonden. Ze werden toen met kapmessen bedreigd en gedwongen te bellen met hun echtgenotes, met als boodschap een losgeldeis. De ontvoering duurde drie dagen. Daarna werden de twee vrijgelaten. Volgens de Westlandse AD is er een bedrag betaald voor de vrijlating van de medewerkers van Dalsem. Een speciaal team van de Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie Den Haag heeft bij de zaak opgetreden.



Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.