Home

Nieuws laatste update:14 jan 2009

Knorr stopt ‘vergeten groenten’ in soep

Voedselproducent Knorr heeft vijf nieuwe soepvariaties op de markt gebracht, waarin ‘vergeten groenten’ centraal staan.

Onder meer pompoen, knolselderij, gele wortel en venkel zijn in de soepen verwerkt. Volgens Knorr omdat uit onderzoek blijkt dat vooral gezinnen steeds meer willen variëren met groenten.

De voedselproducent put deze wijsheid uit het onderzoek ‘Keuze- en informatiegedrag groenten & fruit’, dat in maart 2008 werd uitgevoerd door IPM in opdracht van Agf Promotie Nederland.

Drukke levensstijl
Nederlanders zouden ‘vergeten groenten’ vaak links laten liggen, omdat zij onvoldoende kennis hebben hoe de verschillende groenten klaar te maken, luidde een van de conclusies uit dat onderzoek. “Daarnaast zorgt een drukke levensstijl ervoor dat er vaak geen tijd is om actief naar variatie op zoek te gaan.”

Eén kom soep bevat volgens Knorr minstens drie verschillende groentesoorten en minimaal 60 gram groenten. De kleursoepen van Knorr werden in 2008 genomineerd voor de Voedingsprijs. De jury prees het gebruiksgemak, maar uitte wel kritiek op het motto ‘eet kleur’, omdat dit te weinig onderbouwd zou zijn.

Bron: De GroentenenFruit.nl - Auteur: Bram Waagmeester

Bram Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.