Home

Nieuws laatste update:21 jan 2009

Gevarieerde vraag Chinese kool

De Chinese kool die uit de bewaring komt is van goede kwaliteit. Ook de prijzen in de markt zijn redelijk tot goed. Dit terwijl de prijs de laatste jaren rond deze tijd onder de kostprijs zat. Daarbij is de vraag ook meer gevarieerd.

De Chinese kool die op nu op de markt komt is goed van kwaliteit en maat. Ondanks dat er een zelfde hoeveelheid product op voorraad ligt als in voorgaande jaren is er meer vraag in de markt zo merken de telers. Teler Theo Rooyakkers zegt “De prijs ligt rond de €0,55 cent per kool van 800 gram.“

De vraag naar Chinese kool komt traditioneel veelal vanuit het binnenland en Duitsland. Echter, dit jaar lijken ook andere landen als  Rusland, Frankrijk, Engeland en België ook belangstelling te hebben voor de Hollandse kool.  De goede vraag komt volgens de ondervraagde telers niet door een uitblijvende aanvoer uit Spanje. Rooyakkers: “Ik heb rond deze tijd van het jaar nog nooit een Spaanse Chinese kool gezien. Dus dat kan geen invloed hebben. Ik verwacht dan ook dat de prijzen de komende weken nog wel wat zullen aantrekken.”

Bron: DeGroentenenFruit.nl


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.