Home

Nieuws laatste update:10 feb 2009

ADN start onderzoek harde franchise-formule

AGF Detailhandel Nederland (ADN) gaat serieus aan de slag met de ontwikkeling van een harde franchiseformule voor groentespeciaalzaken. Dat zei voorzitter Dick Meulblok tijdens het onlangs gehouden AGF-debat.

Het onderzoek naar een mogelijke formule wordt dit jaar nog in gang gezet, blijkt uit verder informatie van het Agrarisch Dagblad. Meulblok liet tijdens het AGF Debat al doorschemeren dat hij harde franchise noodzakelijk acht om de toekomst van de groentespecialist veilig te stellen. Volgens Meulblok is een verplichte formule nodig om het rendement van groentespecialisten te verhogen. Voornamelijk nieuwe ondernemers zouden voor de harde franchise in aanmerking komen.

Onderzoek
"De Rabobank concludeerde recent dat de toekomst van de generieke detailhandel alleen gewaarborgd blijft bij een harde franchise formule. Zij zijn anders niet financierbaar", weet Meulblok. De organisatie start in de loop van dit jaar een onderzoek naar de uitwerking voor de formule. Het onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over de doelgroep, assortiment, locatie en marketingsconcepten. De harde franchiseformule zal plaats krijgen naast de softe variant, het AGF Servicepunt. Volgens Meulblok kan een ondernemer dan zelf bepalen voor welke formule hij kiest.

Bron: DeGroentenenFruit.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.