Home

Foto & video 1741 bekeken

Prijsinformatie op GFActueel.nl, hoe werkt het?

Sinds een aantal weken is er actuele prijsinformatie aan de inhoud van de website van Groenten & Fruit toegevoegd, afkomstig van diverse binnen- en buitenlandse veilingen. In dit artikel leggen we u uit waar u de informatie kunt vinden en hoe u deze cijfers moet interpreteren.

Foto

  • Op de homepage vindt u altijd het meest actuele overzicht van een beperkte selectie producten. Hierbij is altijd rekening gehouden met producten die een significant aandeel hadden voor de veilingklok. Als u meer prijzen wilt zien, klikt u op de link 'Meer prijzen en details >>', weergegeven onder het prijsblok. Op de homepage vindt u verder, onder het kopje 'aanbevolen door de redactie', een link naar de Weeknoteringen van de diverse veilingen.

  • In het overzicht van de actuele veilingprijzen vindt u een overzicht van de belangrijkste producten per sector. Behalve de actuele prijs is ook de veiling waar de cijferinformatie van afkomstig is, weergegeven. Als u op een van de veilingnamen klikt, wordt u doorgestuurd naar de achterliggende pagina met weeknoteringen van de betreffende veiling.

  • Bij de weeknoteringen vindt u een overzicht van de belangrijkste producten van de betreffende veiling. Deze prijzen worden wekelijks (op maandag) bijgewerkt. U vindt hier altijd het overzicht van de afgelopen twee weken. Soms kunnen er gaten in de grafiek zitten, dat betekent dat er op die dag geen notering is geweest. Houd u er rekening mee dat de klokcijfers op sommige dagen sterk af kunnen wijken van de werkelijke uitbetaalprijzen, aangezien de aanvoer per dag sterk kan verschillen.

  • Tot slot vindt u ook nog veel markt- en gedetailleerde prijsinformatie in de markttendensen. Regelmatig verzorgt de redactie updates van diverse glas-, vollegronds- en fruitproducten waarin wordt uitgelegd waarom prijzen zich in een bepaalde richting ontwikkelen. Bovendien vindt u hier prijsoverzichten van het betreffende product, over de afgelopen 7 dagen van de belangrijkste veilingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.