Home

Foto & video 1745 bekeken

Fruit Attraction: Spaans feestje in Madrid

Deze week vindt in Madrid de vierde editie van de vakbeurs Fruit Attraction plaats. De beurs groeit jaarlijks in omvang, maar is en blijft vooral een presentatie van wat Spaanse bedrijven te bieden hebben. Dat aanbod is zeer omvangrijk. Een impressie van de beurs, waar overigens opvallend weinig innovaties te vinden waren.

Foto

 • Eén van de onderdelen van de beurs is Fruit Fusion, waar nieuwe toepassingen worden geshowd met groenten en fruit. Hier voorbeelden met peer en tomaat, bestemd voor de Nederlandse stand op Fruit Attraction.

  Eén van de onderdelen van de beurs is Fruit Fusion, waar nieuwe toepassingen worden geshowd met groenten en fruit. Hier voorbeelden met peer en tomaat, bestemd voor de Nederlandse stand op Fruit Attraction.

 • Filipe da Silva en Richard Uijtdewillegen van Aartsenfruit waren een dag aanwezig om de temperatuur in Spanje te voelen. Uijtdewillegen: alleen de prijzen van citrus en tomaten zijn redelijk, omdat er nog relatief weinig aanbod vanuit Spanje is.
Op de beurs was ook een Nederlands paviljoen te vinden. Vertegenwoordigers van deze bedrijven repten over de stijgende Nederlandse export van groenten en fruit naar Spanje, van bijvoorbeeld peren, tomaten en prei.

  Filipe da Silva en Richard Uijtdewillegen van Aartsenfruit waren een dag aanwezig om de temperatuur in Spanje te voelen. Uijtdewillegen: alleen de prijzen van citrus en tomaten zijn redelijk, omdat er nog relatief weinig aanbod vanuit Spanje is. Op de beurs was ook een Nederlands paviljoen te vinden. Vertegenwoordigers van deze bedrijven repten over de stijgende Nederlandse export van groenten en fruit naar Spanje, van bijvoorbeeld peren, tomaten en prei.

 • Amor Godar is kwaliteitsmanager bij Agrupapulpi, een bedrijf dat gevestigd is tussen Almeria en Murcia en te maken kreeg met heftige regenval enkele weken geleden. Godar: "Hierdoor hebben wij tot wel 40 procent minder sla tussen 10 november en 10 december."

  Amor Godar is kwaliteitsmanager bij Agrupapulpi, een bedrijf dat gevestigd is tussen Almeria en Murcia en te maken kreeg met heftige regenval enkele weken geleden. Godar: "Hierdoor hebben wij tot wel 40 procent minder sla tussen 10 november en 10 december."

 • Syngenta won op Fruit Logistica, eerder dit jaar de innovatieprijs met de nieuwe sweet bite Angello. Daarvan is intussen 12 hectare in productie, in Spanje en Israël. Pedro Pleguezuelo: "Ze komen vanaf volgende week op de markt en dan gaan we in Spanje door tot juli. Tegen die tijd zullen we ook in Nederland opgestart zijn met dit nieuwe ras." Angello is een zaadloze zoete rode paprika.

  Syngenta won op Fruit Logistica, eerder dit jaar de innovatieprijs met de nieuwe sweet bite Angello. Daarvan is intussen 12 hectare in productie, in Spanje en Israël. Pedro Pleguezuelo: "Ze komen vanaf volgende week op de markt en dan gaan we in Spanje door tot juli. Tegen die tijd zullen we ook in Nederland opgestart zijn met dit nieuwe ras." Angello is een zaadloze zoete rode paprika.

 • Lola Gómez van Clisol, het demo tuinbouwbedrijf in Almerìa tekent op 30 oktober een overeenkomst met reisorganisatie Tui voor de gezamelijke organisatie van agrarische reizen naar Zuid-Spanje, waarvan de verkoop als pilot zal starten in Nederland en België.

  Lola Gómez van Clisol, het demo tuinbouwbedrijf in Almerìa tekent op 30 oktober een overeenkomst met reisorganisatie Tui voor de gezamelijke organisatie van agrarische reizen naar Zuid-Spanje, waarvan de verkoop als pilot zal starten in Nederland en België.

 • Fruit Fusion: professionele koks tonen bezoekers van de beurs wat je nog meer met groenten en fruit kan doen.

  Fruit Fusion: professionele koks tonen bezoekers van de beurs wat je nog meer met groenten en fruit kan doen.

 • La fruteria, een voorbeeld van de klassieke Spaanse groenten- en fruitspeciaalzaak, waar nog steeds de meeste Spanjaarden hun groenten en fruit kopen.

  La fruteria, een voorbeeld van de klassieke Spaanse groenten- en fruitspeciaalzaak, waar nog steeds de meeste Spanjaarden hun groenten en fruit kopen.

 • De innovaties zijn schaars op Fruit Attraction. Een voorbeeld is de draagtas voor kleine watermeloenen, die door de producenten- en verkooporganisaties van het ras Fashion op de markt wordt gebracht.

  De innovaties zijn schaars op Fruit Attraction. Een voorbeeld is de draagtas voor kleine watermeloenen, die door de producenten- en verkooporganisaties van het ras Fashion op de markt wordt gebracht.

 • Een vernieuwend concept van zachtfruittelers in Huelva, gebaseerd op een directe relatie tussen producenten en retailers, in Spanje, België, Frankrijk. De vier aangesloten telers opereren onder de naam Plus berries.

  Een vernieuwend concept van zachtfruittelers in Huelva, gebaseerd op een directe relatie tussen producenten en retailers, in Spanje, België, Frankrijk. De vier aangesloten telers opereren onder de naam Plus berries.

 • Jan van Bergeijk is één van de vier telers die deelneemt in Plus berries. Van Bergeijk teelt sinds vele jaren frambozen in Huelva.

  Jan van Bergeijk is één van de vier telers die deelneemt in Plus berries. Van Bergeijk teelt sinds vele jaren frambozen in Huelva.

 • Fruit Attraction werd donderdag druk bezocht en dat is mogelijk de belangrijkste innovatie van de beurs. Veel belangstelling voor wat Spanje te bieden heeft.

  Fruit Attraction werd donderdag druk bezocht en dat is mogelijk de belangrijkste innovatie van de beurs. Veel belangstelling voor wat Spanje te bieden heeft.

 • Het Spaanse zachtfruitseizoen komt in zicht en dat was te zien bij verschillende bedrijven, middels mooie uitstallingen.

  Het Spaanse zachtfruitseizoen komt in zicht en dat was te zien bij verschillende bedrijven, middels mooie uitstallingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.