Home

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Duurzaam telen estafette

Het Centrum voor Landbouw en Milieu heeft gisteren samen met boeren en tuinders de campagne Duurzaam Telen Begint Bij Jou gelanceerd. Voor alle teelten zijn er op www.duurzaamtelenbegintbijjou.nl good practices gepubliceerd. Telers kunnen daar tips opdoen over hoe zuiniger en slimmer om te gaan met meststoffen, water en gewasbeschermingsmiddelen. De start van de campagne werd omlijst met een fiets-ren-skeelerestafette tussen teams van journalisten, telers, ambtenaren en polderbabes. Campagne-boegbeeld Henk Angenent hield zich niet in.

Foto

 • Te gast bij de familie Roobaard van akkerbouwbedrijf De Meerhof in Dronten, het bedrijf met misschien wel de schoonste kuubskisten van heel Flevoland.

  Te gast bij de familie Roobaard van akkerbouwbedrijf De Meerhof in Dronten, het bedrijf met misschien wel de schoonste kuubskisten van heel Flevoland.

 • Van start! Links namens de journalisten Ton van der Scheer van Groenten & Fruit, mevrouw Roobaard namens team Polderbabes, in het groen namens de telers aspergeteler Toon van der Heyden en in het blauw de skeelerende ambtenaar.

  Van start! Links namens de journalisten Ton van der Scheer van Groenten & Fruit, mevrouw Roobaard namens team Polderbabes, in het groen namens de telers aspergeteler Toon van der Heyden en in het blauw de skeelerende ambtenaar.

 • En daar finisht de winnares al: Sannah Angenent, namens de Polderbabes blijft net haar man Henk voor.

  En daar finisht de winnares al: Sannah Angenent, namens de Polderbabes blijft net haar man Henk voor.

 • Henk Angenent teelt al tien jaar geen spruiten meer, maar is nog uitstekend geschikt als boegbeeld van deze duurzaam-telencampagne.

  Henk Angenent teelt al tien jaar geen spruiten meer, maar is nog uitstekend geschikt als boegbeeld van deze duurzaam-telencampagne.

 • IJsbergslateler Dick Pater sprong in in het journalistenteam, maar moest het ondanks ruime schaats/skeeler-ervaring toch afleggen tegen de Angenentjes.

  IJsbergslateler Dick Pater sprong in in het journalistenteam, maar moest het ondanks ruime schaats/skeeler-ervaring toch afleggen tegen de Angenentjes.

 • “Ik ben ook maar een amateurtje. Mijn kinderen zijn een stuk beter”, aldus Pater. Dat Kramer en Wüst het maar vast weten.

  “Ik ben ook maar een amateurtje. Mijn kinderen zijn een stuk beter”, aldus Pater. Dat Kramer en Wüst het maar vast weten.

 • De kinderen van akkerbouwersechtpaar Roobaard zijn ook al in training. Duurzaam telen begint ook bij hen.

  De kinderen van akkerbouwersechtpaar Roobaard zijn ook al in training. Duurzaam telen begint ook bij hen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.