Home

Foto & video laatste update:2 dec 2010

Weerbaar telen vindt erkenning

Onlangs wist TW van Noord tomaten het ‘nature counts’ predicaat van The Greenery in de wacht te slepen. Door de innovatieve teeltmethoden worden nauwelijks meer chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Ook veel andere duurzaamheidsaspecten zijn goed op orde. Lees ook de bedrijfsrepo in GF Actueel van deze week. Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Gerard Boonekamp

Foto

 • Theo van Noord ontving op 16 november het ‘nature counts’ predicaat uit handen van directeur Philip Smits van The Greenery.

  Theo van Noord ontving op 16 november het ‘nature counts’ predicaat uit handen van directeur Philip Smits van The Greenery.

 • Van Noord maakte samen met Jos van Mil van Greenco indruk op de jury door de innovatieve teeltmethode waarbij de weerbaarheid van het gewas centraal staat.

  Van Noord maakte samen met Jos van Mil van Greenco indruk op de jury door de innovatieve teeltmethode waarbij de weerbaarheid van het gewas centraal staat.

 • Bijna tot het einde van de teelt zijn geen chemische middelen gebruikt. Helaas moest Macrolophus worden ingeperkt.

  Bijna tot het einde van de teelt zijn geen chemische middelen gebruikt. Helaas moest Macrolophus worden ingeperkt.

 • “Steeds kracht overhouden, strakke biologisch bestrijding en voeden van het ‘bodemleven’ zijn verantwoordelijk voor gezonde wortels en gewas", zeggen teeltchef Johan Vroedsteijn en Theo van Noord.

  “Steeds kracht overhouden, strakke biologisch bestrijding en voeden van het ‘bodemleven’ zijn verantwoordelijk voor gezonde wortels en gewas", zeggen teeltchef Johan Vroedsteijn en Theo van Noord.

 • Van Noord verpakt de cocktailtomaten in zijn eigen hypermoderne hal. In de zomer werken er ongeveer honderd mensen op het bedrijf.

  Van Noord verpakt de cocktailtomaten in zijn eigen hypermoderne hal. In de zomer werken er ongeveer honderd mensen op het bedrijf.

 • De verpakte cocktailtomaten gaan onder andere naar de Britse supermarktketens Tesco en Sainsbury’s.

  De verpakte cocktailtomaten gaan onder andere naar de Britse supermarktketens Tesco en Sainsbury’s.

 • Naast weerbaar telen zijn ook de andere aspecten van duurzaam telen goed op orde. De medewerkers voelen zich door de korte lijnen goed gewaardeerd.

  Naast weerbaar telen zijn ook de andere aspecten van duurzaam telen goed op orde. De medewerkers voelen zich door de korte lijnen goed gewaardeerd.

 • “Het ‘nature counts’ predicaat zal niet direct een hogere uitbetaalprijs opleveren. Maar we verwachten wel een voorkeur te behouden bij de huidige klanten”.

  “Het ‘nature counts’ predicaat zal niet direct een hogere uitbetaalprijs opleveren. Maar we verwachten wel een voorkeur te behouden bij de huidige klanten”.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.