Home

Foto & video

Verburg luistert Hollandse dag in Almeria op

Gisteren (dinsdag 29 september 2009) vond de Nederlandse Tuinbouwdag plaats in Almeria. Deze netwerkmeeting, georganiseerd door de landbouwvertegenwoordiging in Madrid, is uitgegroeid tot een gewaardeerd terugkerend evenement. Ook dit jaar werd de dag goed bezocht door zowel Nederlandse en Spaanse genodigden. Nadat vorig jaar minister-president Jan Peter Balkenende in Almeria aanwezig was, bracht dit jaar de minister van LNV Gerda Verburg een kort bezoek. Ook Marc Jansen van het CBL sprak de aanwezigen toe. De dag stond in het teken van het thema ‘Kwaliteitseisen in de tuinbouw’. (Foto’s en tekst door René Rombouts in Almeria voor DeGroentenenFruit.nl)

Foto

 • Ook dit jaar was de organisatie er in geslaagd een prominente gast uit Nederland uit te nodigen. Minister Gerda Verburg bracht een kort bezoek aan Almeria en sprak de aanwezigen toe.

  Ook dit jaar was de organisatie er in geslaagd een prominente gast uit Nederland uit te nodigen. Minister Gerda Verburg bracht een kort bezoek aan Almeria en sprak de aanwezigen toe.

 • Verburg groet Miguel Rodríguez, verantwoordelijke agribusiness Cajamar, de belangrijkste agrofinancier in Almeria.

  Verburg groet Miguel Rodríguez, verantwoordelijke agribusiness Cajamar, de belangrijkste agrofinancier in Almeria.

 • De tafel met sprekers, waar onder minister Verburg (midden), Marc Jansen van het CBL (uiterst links) en vertegenwoordigers van het Ministerie van Landbouw en de regionale overheid in Andalusië werd gesproken en gediscussieerd over ´kwaliteitseisen in de tuinbouw´.

  De tafel met sprekers, waar onder minister Verburg (midden), Marc Jansen van het CBL (uiterst links) en vertegenwoordigers van het Ministerie van Landbouw en de regionale overheid in Andalusië werd gesproken en gediscussieerd over ´kwaliteitseisen in de tuinbouw´.

 • Een goed gevulde zaal luistert aandachtig naar de woorden van de vertegenwoordiger van de Junta de Andalucía. Zij drong ondermeer aan op een verscherpte controle van de export van Marokkaanse tomaten.

  Een goed gevulde zaal luistert aandachtig naar de woorden van de vertegenwoordiger van de Junta de Andalucía. Zij drong ondermeer aan op een verscherpte controle van de export van Marokkaanse tomaten.

 • Onder de blakende zon van Almeria werd verder ingegaan op de materie. Na afloop van de bijeenkomst, bracht Verburg nog een bezoek aan het research centrum van Rijk Zwaan en de Nederlandse tomatentelers Cualin Cuality.

  Onder de blakende zon van Almeria werd verder ingegaan op de materie. Na afloop van de bijeenkomst, bracht Verburg nog een bezoek aan het research centrum van Rijk Zwaan en de Nederlandse tomatentelers Cualin Cuality.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.