Home

Foto & video 4 reacties

In Italiaanse super vooral Italiaanse groente

De kwaliteit van groente in Italiaanse supermarkten is gemiddeld genomen niet echt geweldig. Het aanbod is voornamelijk afkomstig uit eigen land, blijkt uit bezoeken in augustus aan de supermarkten Conad, GS en Coop. Lidl, die in Italië behoorlijk is vertegenwoordigd, blijkt een internationaler aanbod te hebben, maar dat is wel steeds wisselend. Een fotoreportage. (zie ook rubriek ‘De Boodschap’, in weekblad Groenten & Fruit, week 38)

Foto

 • Paprika bij Conad is niet echt van het geblokte type, maar is meer gerekt en gedeukt.

  Paprika bij Conad is niet echt van het geblokte type, maar is meer gerekt en gedeukt.

 • Komkommers van Tiny Aerts en Zn op 4 augustus in het schap bij Lidl in Castillano del Lago (Umbrië), 59 cent per stuk. Na een paar dagen zijn er alleen nog Italiaanse slicers verkrijgbaar en vervolgens liggen er op 17 augustus gesealde komkommers uit Duitsland (€0,59)

  Komkommers van Tiny Aerts en Zn op 4 augustus in het schap bij Lidl in Castillano del Lago (Umbrië), 59 cent per stuk. Na een paar dagen zijn er alleen nog Italiaanse slicers verkrijgbaar en vervolgens liggen er op 17 augustus gesealde komkommers uit Duitsland (€0,59)

 • Gedurende een paar dagen liggen in week 32 bij Lidl in Castillano del Lago prachtige cherrie-pruim tomaatjes, onder het merk Lune de Miel (verpakker Huercasa), 500 gram van €0,79 voor €0,69.

  Gedurende een paar dagen liggen in week 32 bij Lidl in Castillano del Lago prachtige cherrie-pruim tomaatjes, onder het merk Lune de Miel (verpakker Huercasa), 500 gram van €0,79 voor €0,69.

 • Bij de Lidl in Castillano del Lago in week 32 eveneens mooie Belgische vleestomaten van Johan Opdebeeck van €1,19 voor €0,99.

  Bij de Lidl in Castillano del Lago in week 32 eveneens mooie Belgische vleestomaten van Johan Opdebeeck van €1,19 voor €0,99.

 • Door virus misvormde courgettes, in week 33 gewoon bij de Conad in Anguillara.

  Door virus misvormde courgettes, in week 33 gewoon bij de Conad in Anguillara.

 • De bloemkool bij Conad in Anguillara is van een miserabele kwaliteit.

  De bloemkool bij Conad in Anguillara is van een miserabele kwaliteit.

 • Bij de Conad in Anguillara kun je bij de vleestomaten kiezen tussen mooie Vlaamse (€1,89) of rommelige Italiaanse (€1,50 per kg).

  Bij de Conad in Anguillara kun je bij de vleestomaten kiezen tussen mooie Vlaamse (€1,89) of rommelige Italiaanse (€1,50 per kg).

 • Nederlandse tomaten bij de Lidl op 17 augustus. Links (volgens opdruk op de doos) van Quality Queen rechts van VdKnaap ZON. Vleestomaat (niet op de foto) is van Kris Persoon (€0,99/kg)

  Nederlandse tomaten bij de Lidl op 17 augustus. Links (volgens opdruk op de doos) van Quality Queen rechts van VdKnaap ZON. Vleestomaat (niet op de foto) is van Kris Persoon (€0,99/kg)

 • Aubergines op 17 augustus bij de Lidl van La Union de Almería (€0,99 per kg). Ook gezien: losse Spaanse tomaten in een netje (€0,89/kg); rode paprika van Fresteem (€1,59), gele van Rainbow (1,49) en groene uit Italië (€1,39 per kg).

  Aubergines op 17 augustus bij de Lidl van La Union de Almería (€0,99 per kg). Ook gezien: losse Spaanse tomaten in een netje (€0,89/kg); rode paprika van Fresteem (€1,59), gele van Rainbow (1,49) en groene uit Italië (€1,39 per kg).

 • Wittekool (€0,79/kg) en bloemkool (€1,29) bij de Lidl op 17 augustus. Beide uit Duitsland. En ook: Troscocktailtomaten van Prominent (van €1,19 voor €0,89), pruimtomaat Lune de Miel (€0,99/500 gram); ijsbergsla uit Duitsland (€0,79).

  Wittekool (€0,79/kg) en bloemkool (€1,29) bij de Lidl op 17 augustus. Beide uit Duitsland. En ook: Troscocktailtomaten van Prominent (van €1,19 voor €0,89), pruimtomaat Lune de Miel (€0,99/500 gram); ijsbergsla uit Duitsland (€0,79).

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Burg

  Totale onzin, ik ben deze zomer zelfs in italie geweest, alleen bij Supermercati Coop Adriatica, dit heeft niets met de andere Coop te maken, deze hadden 75 tot 85 % regionale producten van perfecte kwaliteit en smaak volle producten. Hier kan de nederlandse sector wat van kunnen leren.

 • no-profile-image

  kkmer tomaat tuin

  En de meeste tuinders maar hun best doen????? Er zit duidelijk iets verkeerd!! En dat is landelijk maar het zijn de managers van de winkels die een vers produkt moeten verkopen dus als de tuider shit leverd neem n goede tuinder!! Of doet t handelshuis iets verkeerd Ja er is wat dat betreft nog overal werk aan de winkel . Heel jammer voor al diegene die het zo goed doen!! Nog hart voor de zaak hebben!! Of dat nu in italie is of waar dan ook!!

 • no-profile-image

  tuinder tomatos

  Tjee, die conad springt er echt wel uit!!! Wat n zooi, ze moeten zich schamen!!

 • no-profile-image

  tuinder tomatos

  Tjee, die conad springt er echt wel uit!!! Wat n zooi, ze moeten zich schamen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.