Home

Foto & video

Importseizoen bij Naturelle weer begonnen

Het importseizoen van biologische uien is weer begonnen bij Naturelle, de biologische tak van The Greenery. De eerste container Argentijnse uien kwam deze week in Nederland aan. DeGroentenenFruit.nl volgde het traject vanaf de teelt in de regio Bahía Blanca. Bekijk de foto's (11).

Foto

 • Naturelle werkt intensief samen met de Argentijnse telers Richard (links) en Marcello. Dankzij een goede samenwerking met een aantal vaste telers kan Naturelle aan de behoefte van klanten die vragen om nieuwe oogst voldoen. De regio Bahía Blanca is een belangrijk teeltgebied van uien en is gelegen in het oosten van Argentinië.

  Naturelle werkt intensief samen met de Argentijnse telers Richard (links) en Marcello. Dankzij een goede samenwerking met een aantal vaste telers kan Naturelle aan de behoefte van klanten die vragen om nieuwe oogst voldoen. De regio Bahía Blanca is een belangrijk teeltgebied van uien en is gelegen in het oosten van Argentinië.

 • Om de samenwerking te versterken hebben Naturelle en beide broers een gezamenlijke investering gedaan in het irrigatiesysteem. Door dit kostbare systeem is het mogelijk betere opbrengsten en kwaliteit te ontwikkelen van het gewas in tegenstelling tot het irrigeren met "traditionele kanaalirrigatie".

  Om de samenwerking te versterken hebben Naturelle en beide broers een gezamenlijke investering gedaan in het irrigatiesysteem. Door dit kostbare systeem is het mogelijk betere opbrengsten en kwaliteit te ontwikkelen van het gewas in tegenstelling tot het irrigeren met "traditionele kanaalirrigatie".

 • Inspectie van de uien bij Marcello en Richard. Door de intensieve samenwerking en uitwisseling van informatie gedurende het seizoen tussen teler en serviceprovider Naturelle is er meer zekerheid over de kwaliteit van de uien, vertelt Gerrit-Jan Roza.

  Inspectie van de uien bij Marcello en Richard. Door de intensieve samenwerking en uitwisseling van informatie gedurende het seizoen tussen teler en serviceprovider Naturelle is er meer zekerheid over de kwaliteit van de uien, vertelt Gerrit-Jan Roza.

 • Richard en Marcello telen dit jaar 10 hectare uien voor Naturelle.

  Richard en Marcello telen dit jaar 10 hectare uien voor Naturelle.

 • De uien worden met de hand gewied, geoogst en van het loof ontdaan. Na de oogst worden de uien op hopen te drogen gelegd. Het plastic zorgt ervoor dat er geen beschadiging door zonnebrand ontstaat.

  De uien worden met de hand gewied, geoogst en van het loof ontdaan. Na de oogst worden de uien op hopen te drogen gelegd. Het plastic zorgt ervoor dat er geen beschadiging door zonnebrand ontstaat.

 • De uien worden gesorteerd in een kleinpakstation in Tilburg. De maten zijn 40-60 en 60-80 mm.

  De uien worden gesorteerd in een kleinpakstation in Tilburg. De maten zijn 40-60 en 60-80 mm.

 • Klaar voor transport.

  Klaar voor transport.

 • Aankomst bij verpak en sorteerstation Gebroeders van Oosten in het Zeeuwse Heinkenszand. Er gaat ongeveer 25 ton uien in een container. De uien blijven bij Van Oosten in afwachting tot afroep voor de kleinverpakking.

  Aankomst bij verpak en sorteerstation Gebroeders van Oosten in het Zeeuwse Heinkenszand. Er gaat ongeveer 25 ton uien in een container. De uien blijven bij Van Oosten in afwachting tot afroep voor de kleinverpakking.

 • Gerrit-Jan Roza inspecteert het geleverde product

  Gerrit-Jan Roza inspecteert het geleverde product

 • Blijkbaar is hij tevreden….

  Blijkbaar is hij tevreden….

 • Het eindproduct. Verpakt en wel. Naturelle geeft aan dat alle kleinverpakkingen mogelijk zijn.

  Het eindproduct. Verpakt en wel. Naturelle geeft aan dat alle kleinverpakkingen mogelijk zijn.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.