Home

Foto & video 1 reactie

Branden Zuid-Afrika treffen fruitplantages

Sinds twee weken wordt Zuid-Afrika geteisterd door hevige branden. De branden begonnen rondom Stellenbosch en hebben zich daarna uitgebreid naar het gebied rondom Somerset West en richting Grabouw. Er is niet veel bekend over het ontstaan ervan, al wordt brandstichting niet uitgesloten. Behalve grote wijngaarden zijn ook diverse boomgaarden met appelen en peren in as opgegaan. Productiebedrijf Lourensford laat weten dat de branden een enorme impact op de activiteiten hebben. Het bedrijf meld dat onder meer 4 tot 5 hectare aan fruit verloren is gegaan. De totale schade voor de tuinbouw zou vooralsnog meevallen, maar grote delen van de natuur en diverse plantages zijn inmiddels verloren gegaan. Brandweerlieden werken rond de klok om de vele branden te bestrijden, maar deze zijn nog altijd niet onder controle. De Westkaap heeft ondertussen te maken met een hittegolf. Vanwege de hoge temperaturen, en soms stormsterke winden vooral langs de kust, zijn er voortdurend waarschuwingen op de radio voor mogelijke veldbranden. Sinds gisteravond is het ook in Paarl beginnen te branden. Slachtoffers zijn er vooralsnog niet gevallen. Bekijk de foto’s van Thijs Lombard

Foto

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Fruits CMR

    Carlos, parece que fuegos en South Africa. Dicen que esto ya tarde unas dos semanas. Es en la zone de Somerset hacia Grabouw. Solo unos 4 - 5 hectarias estan quebrados. Anoche tambien habian fuegos en Paarl.

Of registreer je om te kunnen reageren.