Home

Foto & video

Franse oogst Jazz ziet er prima uit

De eerste Jazz appelen van de Franse oogst komen in week 44 op de markt. In de aanloop naar het nieuwe seizoen nodigde raseigenaar Enzafruit New Zealand de belangrijkste Europese vakbladen uit voor een bezoek aan het productiegebied van de Loire. Die reis maakte duidelijk dat de Jazz niet alleen snel furore maakt op de Europese afzetmarkten, maar dat ook de Franse appeltelers, ondanks de moeilijke teelt, erg enthousiast zijn over de appel. Meer over de start van het Franse Jazz-seizoen in Vakblad Agf van week 44. (15 foto’s) Bron: DeGroentenenFruit.nl – Auteur: Roger Abbenhuijs

Foto

 • Nauwelijks uit de auto heeft Enzafruits general manager Tony Fissette al zijn eerste Franse Jazz te pakken

  Nauwelijks uit de auto heeft Enzafruits general manager Tony Fissette al zijn eerste Franse Jazz te pakken

 • Een groep van vier redacteuren, maar desondanks maakt marketingmanager Greta Knapen ook graag zelf foto’s voor haar eigen Jazz-archief.

  Een groep van vier redacteuren, maar desondanks maakt marketingmanager Greta Knapen ook graag zelf foto’s voor haar eigen Jazz-archief.

 • General salesmanager Didier Groven (r) van Enzafruit laat zich uitgebreid informeren door Jazz-teler van het eerste uur Xavier Sinnier.

  General salesmanager Didier Groven (r) van Enzafruit laat zich uitgebreid informeren door Jazz-teler van het eerste uur Xavier Sinnier.

 • Opvallend, de prachtige kleur van de eerste pluk van de Jazz-appelen uit de Loire-vallei.

  Opvallend, de prachtige kleur van de eerste pluk van de Jazz-appelen uit de Loire-vallei.

 • Sinnier gaf de vakredacteuren zeer gedetailleerd uitleg over zijn 10 hectare grote bedrijf en zijn voorkeur voor het ras Jazz.

  Sinnier gaf de vakredacteuren zeer gedetailleerd uitleg over zijn 10 hectare grote bedrijf en zijn voorkeur voor het ras Jazz.

 • Jazz blijkt geen gemakkelijke appel, de boom geeft veel bloesem en dus is zorgvuldig snoeien noodzakelijk om tot het beste resultaat te komen.

  Jazz blijkt geen gemakkelijke appel, de boom geeft veel bloesem en dus is zorgvuldig snoeien noodzakelijk om tot het beste resultaat te komen.

 • Vrijwel alle Jazz-appelen in de Loire-vallei worden geteeld onder hagelnetten.

  Vrijwel alle Jazz-appelen in de Loire-vallei worden geteeld onder hagelnetten.

 • Opbrengst ligt lager dan bij Gala of Braeburn, maar dat wordt gecompenseerd door de hogere marktprijzen.

  Opbrengst ligt lager dan bij Gala of Braeburn, maar dat wordt gecompenseerd door de hogere marktprijzen.

 • Marc Leprince is de Jazz-manager voor Europa, hij is de verbindende schakel tussen de telers en het commerciële team van Enzafruit Continent.

  Marc Leprince is de Jazz-manager voor Europa, hij is de verbindende schakel tussen de telers en het commerciële team van Enzafruit Continent.

 • Het koningskoppel van de Franse Jazz: Marc Leprince (l) en Tony ‘le roi’ Fissette!

  Het koningskoppel van de Franse Jazz: Marc Leprince (l) en Tony ‘le roi’ Fissette!

 • Ervaren plukkers maken drie plukrondes om alleen de appelen met de juiste rijpheid te kunnen plukken.

  Ervaren plukkers maken drie plukrondes om alleen de appelen met de juiste rijpheid te kunnen plukken.

 • De door de netten zichtbare windmolen zorgt voor een extra bescherming tegen nachtvorst. De koude lucht aan de grond wordt vermengd met de warmere lucht in de hogere luchtlagen.

  De door de netten zichtbare windmolen zorgt voor een extra bescherming tegen nachtvorst. De koude lucht aan de grond wordt vermengd met de warmere lucht in de hogere luchtlagen.

 • Na elke tien Jazz-bomen is een boom van het gelijktijdig bloeiende ras Granny Smith geplant. Dit zorgt voor een optimale bestuiving.

  Na elke tien Jazz-bomen is een boom van het gelijktijdig bloeiende ras Granny Smith geplant. Dit zorgt voor een optimale bestuiving.

 • De vallei van de Loire is niet alleen bekend vanwege zijn appelproductie, maar ook vanwege de vele fraaie kastelen.

  De vallei van de Loire is niet alleen bekend vanwege zijn appelproductie, maar ook vanwege de vele fraaie kastelen.

 • Met de flair van een heuse kasteelheer poseert Tony Fissette in een van de indrukwekkende tuinen van Château de Chenonceau. Nou maar hopen op een seizoen met vorstelijke prijzen.

  Met de flair van een heuse kasteelheer poseert Tony Fissette in een van de indrukwekkende tuinen van Château de Chenonceau. Nou maar hopen op een seizoen met vorstelijke prijzen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.