teeltgeluid

‘Westland, ga ideeën opdoen in Amsterdam-Zuidoost’

Het Westland is vol. Overvol.

De tuinbouw, bedrijven, woningen, groen en recreatie van alles willen we meer, maar de ruimte is er niet. Vooral de woningnood is hoog; vanuit de overheid worden we verplicht om statushouders te plaatsen. De jongeren trekken naar elders, omdat er niets betaalbaars te krijgen is, en de ouderen zoeken tevergeefs naar gelijkvloerse appartementen. En de meeste van onze arbeidsmigranten zitten in Den Haag en die zijn daar ook niet blij mee. Al met al is het kommer en kwel.

Oplossing geboden

Maar nu wordt er een oplossing geboden, FloraHolland wil 30% van zijn onroerend goed afstoten, een mooie kans voor onze gemeente om bovenstaand probleem eens goed aan te pakken. Woningbouw op dit terrein, maar dan geen grondgebonden eengezinswoningen, maar de hoogte in. 30, 40, 50 meter hoog moeten we daar bouwen. Met studio’s en appartementen voor de jongeren, ouderen en arbeidsmigranten.

Voorbeeld

Een goed voorbeeld hoe dit vormgegeven kan worden, is te vinden in Amsterdam-Zuidoost. Op de plek van het vervallen ABN Amro-kantoor heeft ‘OurDomain’ een megacomplex neergezet met 955 studio’s voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Daar wordt op dit moment nog een tweede gebouw neergezet met 600 appartementen voor tweepersoonshuishoudens met daarbij een supermarkt, gym, horeca en een grote binnentuin. Een prachtig complex met een 24-uurs receptie en dag en nacht beveiliging. Kijk zo maak je nog eens meters, in één klap ruim tweeduizend mensen onderdak.

Kans te mooi om te laten lopen

Dus gemeente Westland, ga eens ideeën opdoen in Amsterdam-Zuidoost, want het terrein van FloraHolland leent zich er uitstekend voor om zo’n complex neer te zetten. Deze kans om de Westlandse woningnood aan te pakken is te mooi om te laten lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.