weblog

‘Winterdepressie’

Mijn winterdepressie slaat toe en niet te zuinig.

Ik zal even netjes uitleggen hoe dat eruitziet. Kennen jullie jullie vrouwen als die ongesteld zijn? Nou, en dat dan elke dag gedurende enkele weken. Mijn man heeft al een aanvraag ingediend bij de gemeente om een woning te mogen maken in de hooiberg, wie daar naar verhuist is nog onduidelijk.

Irritante mededelingen

Zwaar chagrijnig zit ik achter de computer waarop rechts een mededeling plopt: de provincie Brabant stelt regels met 9 maanden uit, de rest van Nederland krijgt tot 2028. Nog geen seconde later plopt het evenement Agrotechfood op. Zwaar geïrriteerd zet ik mijn computer op z’n kop om van die irritante mededelingen verlost te worden. Mijn bloed kookt, waar zijn we in Nederland mee bezig? De Nederlandse staat, provinciaal, ja zelfs gemeentes doen er alles aan om agrarisch Nederland een hak te zetten, maar vervolgens vliegen de pop3- en EU-subsidies je om de oren want we moeten in 2050 9 miljard mensen voeden.

Subsidies

Provincies geven subsidies aan boeren om te stoppen, trekken niet gebruikte vergunningsruimtes in, gekke beestjes krijgen voorrang op voedselproductie en woningbouw, verzonnen ‘oerbossen’ moeten ineens voorrang krijgen. Er worden zelfs percelen door gemeentes aangekocht om dassenburchten dicht bij woonwijken te verhuizen. Die stomme beesten hebben er toch zelf voor gekozen daar te gaan wonen? Intussen stuurt de ene na de andere ‘belangenorganisatie’ een brief dat zij zich distantiëren van stakingen, waarschijnlijk omdat ze bang zijn subsidies mis te lopen.

Toe aan een winterslaap

Nee, mij is duidelijk dat ik toe ben aan een winterslaap en ik hoop pas te ontwaken als Nederland weer enigszins rationeel is.

Hoe groter de invloed van media, hoe kleiner het verstand van mensen wordt

Hoe haal je het in je hoofd door te zeggen dat de aarde opwarmt terwijl er weet ik hoeveel dorpen onder de gletsjers van Oostenrijk en Zwitserland liggen. Zouden ze eerst die gletsjers verwijderd hebben om dan een dorp te bouwen en om vervolgens de gletsjer weer terug te leggen? Ik sta nergens meer versteld van. Hoe groter de invloed van media, hoe kleiner het verstand van mensen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.