weblog

‘Mathieu van der Poel aan de haal met de aardbeien’

Mathieu van der Poel won zondag de veldrit in Hoogstraten. Geen nieuws is dat, ware het niet dat het de Aardbeiencross was.

Net als veel tuinders houden ook wij op de redactie van Groenten & Fruit van de helden op 2 wielen. En als dan de grootste held van het Nederlands wielrennen in verband is te brengen met aardbeien, kassen en een veiling, dan gaan wij op zoek naar een goede foto, van Mathieu mét die aardbeien, om in ons magazine af te drukken.

Afgrijselijk goed crossweer

Mathieu van der Poel reed door afgrijselijk – en voor de cross dus schitterend – hondenweer door de Brabantse blubber en was weer niet te houden. Dat de omgeving van de veiling van Hoogstraten er niet heel erg pittoresk bij lag, daar hadden de dames en heren renners geen oog voor. Ze hadden alle concentratie nodig om overeind te blijven.

Lees verder onder de tweet.

Oude kas en nieuw pakstation

Die oude kas waar ze langs reden, de renners zagen hem niet. Die veilinghallen en dockboards. En dat gloednieuwe pakstation van Hoogstratens kersverse tomatenmerk Tomeco. Geen fotograaf die er oog voor had. De actiefoto’s van de persbureaus focusten op de heroïsch met slijk besmeurde gezichten, shirts, benen en fietsen.

Lees verder onder de foto.

Veldrijder Mathieu van der Poel verlaat na de huldiging van zijn 30e gewonnen veldrit het podium mét zijn doos Hoogstratense aardbeien. - Foto: Coöperatie Hoogstraten
Veldrijder Mathieu van der Poel verlaat na de huldiging van zijn 30e gewonnen veldrit het podium mét zijn doos Hoogstratense aardbeien. - Foto: Coöperatie Hoogstraten

Huldiging mét aardbeien

En aan het einde stond daar dus Mathieu van der Poel op het ereschavot. In een schone regenboogtrui. En jawel, met een doos aardbeien voor hem op de grond. Daar zouden dan toch wel zeker foto’s van zijn, gemaakt in opdracht van de sponsorende Veiling Hoogstraten? Nou, nee dus. Verrast door ons verzoek ging de PR-afdeling van Coöperatie Hoogstraten eens voor ons ‘rondhoren’. En daar kwam een dag later (te laat voor in ons magazine) die ene foto terug: Mathieu die na de huldiging het erepodium weer verlaat, zijn bloemen bovenop de aardbeien.

Niet hinderlijk sponsoren

En ergens siert dat Coöperatie Hoogstraten: ze dragen met hun sponsoring bij aan het voortbestaan van de favoriete wintersport der Belgen, aan een stukje Vlaams cultureel erfgoed, maar ze laten zich daar niet hinderlijk op voorstaan. Die aardbeien, misschien ook wel een heel klein beetje misplaatst nu de meeste ‘zomerkoninkjes’ nog van rond de Middellandse Zee of verder weg moeten komen, die hoefden niet zo opdringerig in beeld.

Mathieu verzekerde in het interviewtje met de Vlaamse sportzender Sporza de kijkers overigens nog dat hij zich die aardbeien zou gaan laten smaken. Dat is Hoogstraten genoeg: volgend jaar zijn alle renners weer van harte welkom om de velden rond de veiling aan gort te rijden.

Zondagmiddag, regen, perfecte omstandigheden voor veldrijden op televisie. En dan ook nog een kas in beeld: de Aardbeiencross in Hoogstraten. - Foto: Ton van der Scheer
Zondagmiddag, regen, perfecte omstandigheden voor veldrijden op televisie. En dan ook nog een kas in beeld: de Aardbeiencross in Hoogstraten. - Foto: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.