‘Witlof mooi, maar soms rommelig in schap’

Hollands product loopt op zijn laatste benen, wat aan de kwaliteit soms wel is te zien.

Het seizoen van het Nederlands product is praktisch ten einde. Toch was ik wel verheugd om de afgelopen weken nog veel paprika te zien bij de retailers. Het is vooral goed om te constateren dat de kwaliteit tot het einde acceptabel is geweest. Bij de rode paprika zien we wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De vruchten zijn gezond, maar vertonen meer en meer een herfstkleur.

De tomaten zien we hele jaar door in de winkelschappen. Op de kwaliteit is niets aan te merken, die is goed. Komkommers en aubergines gaan ook de laatste week in en worden nu steeds vaker vervangen door het Spaanse product.

Kwaliteit van de vollegrond

De laatste ijsbergsla komt nu op de markt en na de periode met regen valt vooral de houdbaarheid tegen. Na enkele dagen zien we roodverkleuring en bederf. De kwaliteit van de spruiten daarentegen is met het seizoen in volle gang prima te noemen.

Losse witlof is kwetsbaar. In een flowpack blijft het mooier. - Foto: Ton van der Scheer
Losse witlof is kwetsbaar. In een flowpack blijft het mooier. - Foto: Ton van der Scheer

Witlof het beste in flowpack

Ook witlof mag hier weleens benoemd worden. De kwaliteit die wordt geleverd aan de supermarkten is prima. Witlof blijft wel een kwetsbaar product in de retail en dan vooral de losse witlofstronken. Consumenten weten ook dat onder het dekvel de mooie witte exemplaren liggen en het geheel krijgt dan al snel een rommelige aanblik. Wat dat betreft kan dit product het beste verkocht worden als verkoopverpakking in een flowpack.

Of registreer je om te kunnen reageren.