weblog

‘Coole mojito’

Geachte heren, het is me gelukt, ik kan me een beetje loswringen van de landbouw.

Ik ben gevraagd als jurylid voor de Future Foods Design Awards 2018. Internationaal welteverstaan. Nee, ik verdien er geen knoop meer mee, maar ik heb een missie. Een heel belangrijke missie.

Grote kansen

En wel de missie om de land- en tuinbouw op een respectvolle manier neer te zetten. Want hier liggen grote kansen voor ons. Hebben jullie al gehoord van de nieuwste tas? Nee, natuurlijk niet. Wij dames fasionchick’s zien van alles en proberen jullie dit uit te leggen, maar dat lukt niet altijd.

Lees verder onder het Facebookbericht.

Coole mojito vol met pepermint

Maar vanaf nu krijgen wij jullie volledige aandacht. Kunnen jullie je voorstellen dat jullie door Amsterdam lopen op jullie spaarzame vrije dagen en dat jullie even heel hip gaan chillen op een terras? Onder het genot van een coole mojito vol met pepermint rauwe suiker en limoen, nippen jullie aan jullie rietjes. Op de achtergrond een lekkere beat van Normaal, opgezocht met Spotify via een Nano speaker. Daar komt het aan. Een vrouw, eind twintig met ‘killing heals’, blonde haren en blauwe ogen achter een grote zonnebril. Zacht heupwiegend met wulpse blik en in haar rechterhand de nieuwste Iphone 10.

‘Ze gaat zachter lopen om er zeker van te zijn dat ze gezien gaat worden’

Gezien worden

Jullie kijken op en quasi nonchalant zetten jullie jullie glas neer. Maar dan gebeurt het. Zij herkent jullie, haar blik wordt hoopvol, hebben jullie haar wel gezien? Ze gaat zachter lopen om er zeker van te zijn dat ze gezien gaat worden. Ze pakt haar telefoon om via haar fasionate-app de andere dames in te lichten. Zij heeft jullie ontdekt en haalt een keer diep adem, hangt haar tas nogmaals goed in het zicht. Verlegen vraagt zij of ze jullie mogen storen en of ze er alsjeblieft bij mag komen zitten. Zij staat nu oog in oog met de leveranciers van de hipste tas van de laatste eeuw.

‘Jullie zijn verworden tot helden’

Helden

Jullie telers is het gelukt om van restafval van jullie product een soort leer te maken waar heel ‘fasion Europe’ voor in katzwijm valt. Binnen afzienbare tijd staan er tientallen dames op het terras die met jullie op de foto willen. Jullie zijn verworden tot helden. En weten jullie waarom? Omdat ik in 2018 in de jury dit onderwerp tot winnende item verkozen heb. Aaaahh, zucht ... wat kan het leven mooi zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.