weblog

‘Duizend excuses’

Jolanda Nooijen beantwoordt een boze mail over geluidsoverlast van een stoet tractoren.

Na een zeer geslaagde Eerste Pinksterdag met 290 oudere tractoren die rond toerden, werd ik Tweede Pinksterdag verrast door een boze mail van een inwoner waar de stoet was langs getrokken. U snapt dat ik die niet onbeantwoord kon laten.

“L.S.,

Ik lees op de website van de Zèllandse Auw Tractorrit dat u deze club sponsort. De club die ongevraagd en zonder vergunning op Eerste Pinksterdag met een hoop lawaai, luchtvervuiling en een dikke middelvinger naar verkeersregels en veiligheid de rust in ons dorp kwam verstoren. Niet even, maar tussen 11.00 en 16.00 uur.

Ik ken de achtergronden van uw sponsorbeleid niet, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat ‘duurzaamheid’, ‘milieubewust’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ te rijmen is met sponsoring van een club die bijna elke regel aan zijn laars lapt. Aangezien uw beloften, volgens uw website, ‘geen loze kreten zijn’, ga ik ervan uit dat u de sponsoring van deze lieden nauwkeurig onder de loep gaat nemen. Voorlopig onthoud ik mij van aankopen van uw producten in de supermarkt, totdat mij duidelijk wordt dat uw gezonde verstand weer de overhand krijgt.”

Geachte heer,

Uw boodschap is duidelijk, ontzettend stom van mij om mij als eenvoudige boerin te laten gaan in de schande van een hobby. Inderdaad door deze hobby, die ik een keer per jaar bezig, maak ik mij schuldig aan carnavalesk gedrag, en zet ik mijn zeer duurzame bedrijf, inclusief biologisch bedrijf, ten schande. Mij is duidelijk hoe wij uw zwaar verdiende zondagsrust hebben verstoord. Ik bied duizend excuses aan en zal mijn sponsoring stoppen!

‘Ik wil voorkomen dat u onze producten ‘zuur’ eet.’

PS: mijn producten liggen bij Jumbo, AH, Super, Coop, Jan Linders, Aldi, op de markt en bij groenteboeren zoals bijvoorbeeld Verdaasdonk, die overigens ook van tractoren houdt. Vergis u niet, ik verkoop in blanco zak, zak met groene punt, eigen merk, zonder zak, zak met barcode en wij beleveren snijderijen. Ik wil voorkomen dat u de sla, Chinese kool, broccoli, venkel, peen, kersen en pompoenen ‘zuur’ eet als ze van mij afkomen. Ik heb u tenslotte al genoeg kwaad aangedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.