Doorgaan naar artikel

‘Week met alles over ons eten voor iedereen’

Voor wie het nog niet wist: morgen start de Dutch Agri Food Week. De wat? De week van ons eten.

Een heel erg lange traditie is het nog niet. Maar dat neemt niet weg dat het programma van de Dutch Agri Food Week werkelijk nokvol zit. Heel veel voor kinderen. Ook veel voor professionals en studenten. En dan vooral nog eens erg veel voor consumenten. Nou ja, voor iedereen dus.

Duts Agriefoet?

Ik hoorde dan ook al een tijdje radiospotjes op Radio 1. Vermoedelijk waren die ook te horen op – ik noem maar een zender waar ik niet, maar bijvoorbeeld veel jongeren wel naar luisteren – Qmusic. Ik verstond het eerst niet, dat spotje. Want de naam van dit veelkoppig evenement werd wel erg hoekig Hollands uitgesproken: Duts Agriefoet Week. In plaats van in soepel Engels: Dhatzj Ègrhie Fvvoehd Hwhiek. Ik dacht echt even dat er een bedrijf genaamd Duts was, dat een week hield en ons daar via de nationale radio deelgenoot van probeerde te maken.

Echt leuke dingen te doen

Maar o nee, natuurlijk, het is weer de DAFW. Toch maar even naar de website gesurft. En warempel. Ik wil erheen. Oké, vooral omdat ik beroepshalve niet weg kan blijven. Maar ook omdat er echt leuke dingen te doen zijn in deze week die, zoals wel vaker met dit soort weken, twaalf dagen duurt. Dutch Cuisine in de Bijenkorf, wie wil daar nou niet heen? Of Food is Fictie in het Design Museum in den Bosch … intrigerend! En hé, wat zie ik daar: het aloude Kunst in de Kas Klazienaveen bestaat ook nog gewoon.

Wilt u ophouden mij te challengen

Waar ik zelf dan weer iets minder van gecharmeerd ben, zijn al die events die zichzelf in the picture proberen te krijgen met de naam Challenge. Hoezo wil iedereen mij tegenwoordig challengen? Wat zou daar aantrekkelijk aan moeten zijn? De Groene helden Challenge. De Dutch Food Challenge. De ‘Challenge: Ik eet Zuid-Hollands’.

‘Week met alles over ons eten voor iedereen’


Grootste Groentekraam toch mooi

Nou ja, naast die paar challenges kan ik dus nog naar meer dan 200 andere dingen. Eerst morgen maar naar de Grootste Groentekraam op het Plein in Den Haag om minister Schouten de btw-vraag nog eens te stellen. Of zal ik het maar liever gezellig houden?

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin