Doorgaan naar artikel

Bayer koopt Monsanto niet om de mooie naam

Bayer overweegt de naam Monsanto te schrappen, kopt nieuwssite Bloomberg. Ja, nogal wiedes.

Het was vorige week hét zakennieuwtje. Bayer neemt Monsanto over. Grootste overname ooit door een Duits bedrijf. 66 miljard dollar. En in de nadrup van berichten kwam Bloomberg met het nieuws dat volgens ingewijden de naam Monsanto zal verdwijnen.

Tja, daar hoef je toch nauwelijks een ingewijde voor te zijn. Want er zijn weinig firmanamen zo besmet als die van Monsanto. Welk bedrijf geniet de twijfelachtige eer dat anti-demonstranten een jaarlijks uitje organiseren zoals de March Against Monsanto?

Kritische documentairemakers die even geen onderwerp meer wisten konden altijd nog een film maken over deze gentech-gigant, getuige rolprenten als The World According To Monsanto, Seeds of Death en David tegen Monsanto.

Zuuraanvallen

Op het jaarlijkse evenement dat Monsanto Nederland in december houdt (of hield?) voor de Nederlandse tuinbouw, gaf het bedrijf blijk van de wil om iets tegenover al die zuuraanvallen te stellen. Monsanto Nederland kan er natuurlijk ook niet zo heel veel aan doen. En er natuurlijk ook niet zo heel veel aan verhelpen.

Bij de tuinders is vooral Monsanto-dochter De Ruiter Seeds bekend. En nog steeds vooral bekend onder die oude naam. Bayer zelf koos er ook voor om het Nederlandse zaadbedrijf dat zij overnamen, Nunhems, onder de oude bekende naam te laten opereren.

Soms moet je een naam handhaven, soms kun je hem maar beter zo snel mogelijk bij het grof vuil zetten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin