Doorgaan naar artikel

AH’s onbegrepen wisseltruc

Op Tweede Paasdag naar AH-tuinders of AH-boeren. Ja leuk. Toch?

Komende maandag wordt het een Tweede Paasdag om vermoedelijk niet lang te heugen. De weersvooruitzichten staan op grijs. Met hier en daar een bui. Naar de meubelboulevard dan maar? Of dit jaar eens een keer naar de Boeren Lentefeesten van Albert Heijn?

Die Tweede Paasdag, als mensen in opperste vrijetijd-besluiteloosheid niet weten wat nu weer te gaan doen, dat is echt een dag om wat te organiseren. Dacht AH. De open dagen bij hun vaste boeren en tuinders hebben ze al een jaar of wat ergens in de tweede helft van de zomer op de kalender staan. Maar kennelijk kon dat beter.

Switch naar vroege voorjaar

Albert Heijns wissel naar het voorjaar stuit niet overal op jubel en hoera. Bij deelnemende vollegrondsgroente- of fruittelers bijvoorbeeld. Op menig agrarisch bedrijf in de open lucht is immers nou net geen fluit te zien. Pasen valt vroeg en de lente blijft dit jaar net even wat langer in winterslaap.

En dé open dag van de tuinbouw reageert ook wat geprikkeld. Want zullen alle gezinnetjes en ouden van dagen die maandag naar die AH Lentefeesten trekken, vijf dagen later ook alweer naar Kom In De Kas willen komen?

Diezelfde springkussens

Waarschijnlijk wel. Nou ja, misschien niet precies dezelfde gezinnetjes en ouden van dagen. Maar misschien eigenlijk ook wel. Het is toch immers sowieso al een klein wonder dat de mensen met honderdduizenden tegelijk jaar in jaar uit diezelfde springkussens op diezelfde tuinderslaantjes komen bespringen. En jaar na jaar in drommen door dezelfde schemerige (of juist veel te schel verlichte) tuindersschuren komen schuifelen om in de kas achter linten en soms achter viruswerende muren van plastic tomaten te zien hangen.

Ik sla zelf komende maandag een keertje over. Maar we sturen wel een fotograaf. En volgende week ben ik weer als vanouds van de partij. Gezéllig.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin