weblog

Ook topman Greenery weg om afzetvisie telers

Ook topman Ton Wortel vertrekt na een verschil van inzicht met de telers in de Raad van Commissarissen bij The Greenery.

The Greenery geeft voor zijn vertrek dezelfde reden als voor het recente vertrek van voorzitter van de Raad van Comissarissan Bert Jansen. 'Er bestaat een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan het beleid van de vennootschap.' De telers willen dus een andere commerciële koers, zo valt te concluderen. The Greenery ontkent dat niet, maar wil de aard van de onrust niet toelichten.

Met het vertrek van Jansen en Wortel is er een duidelijke bestuurscrisis binnen het bedrijf. De woordvoerder kon niet zeggen of de onrust nadelige gevolgen heeft voor de gesprekken die The Greenery nu voert met banken om uit bijzonder beheer te komen.

De taken van Ton Wortel worden tijdelijk overgenomen door Philip Limvers, sinds begin dit jaar als financieel directeur lid van de hoofddirectie van The Greenery.

De ingezette strategie van The Greenery, gericht op intensieve ketensamenwerking met Retail partijen en kostenbeheersing, wijzigt niet.

De ledenraad van 8 december gaat vooralsnog gewoon door met daarin plannen voor een modernisering van de coöperatie. Naar verluidt hoort daar ook een aanscherping van het beleid voor individuele uitbetaalprijs bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.