Doorgaan naar artikel

Kerstkomkommers in het nieuws

Geheel in lijn met de warme winter: nu ook met kerst komkommertijd!

Vanmorgen haalde ik Trouw uit de brievenbus en mijn oog viel direct op de opening: Topjaar voor Nederlandse glasgroentekwekers. Ja, dat was  natuurlijk al sinds vorige week officieel, nadat woensdag het LEI zijn jaarlijkse decemberpersconferentie gehouden had.

Kennelijk had de krant even niks beters voor op de voorpagina en blijkbaar heeft goed nieuws een langere houdbaarheid dan bijvoorbeeld het vorige week wel wat breder in het nieuws gekomen sléchte nieuws van de juist opvallen lage inkomens van de melkvee- en varkenshouders.

Op zich niks op tegen, dit door de krant opgespaarde groentenieuwtje. Het betekent immers dat er op dit moment geen acute rampen of ander nieuwswaardig onheil door de wereld waart. Dat werd vervolgens nog maar eens bevestigd, daarnet op het uitgebreide NOS radiojournaal van 12 uur. Dat nam het komkommer-paprika-en-tomatenbericht van Trouw vrolijk over, alsof het níéuws was.

Ik zeg: leve de komkommertijd, nu ook in de kerstvakantie. Het fijne van deze aandacht voor de tuinbouw is dat de nieuwsluwte nu eens niet wordt opgevuld met kommer en kwel, maar met positief komkommernieuws. Want wilt u graag zielig gevonden worden of toch liever dat er jaloers naar dat bijna verdubbelde piekinkomen wordt gekeken?

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin