weblog

Loek Hermans van boegbeeld naar Kop van Jut

Loek Hermans was deze week ineens het boegbeeld van alle bijbaantjes-opstapelende-maar-voor-het-geld-dat-ze-daarvoor-vangen-bar-slecht-oplettende hotemetoten uit de Nederlandse politiek.

Zijn bijbaan als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de rampzalig omgekieperde zorgmoloch Mea Vita was zodanig fout gelopen dat de rechter hem nu persoonlijk aansprakelijk stelt. Hermans besloot direct af te treden als lid van en VVD-fractievoorzitter ín de Eerste Kamer. Maar zijn (talrijke) andere bezigheden bij onder andere de Nederlandse Uitgeversbond, de Nijmeegse Radboud Universiteit, het Platform Hout, het Luzac College en de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde, die houdt hij gewoon aan. Zo lang die besturen en raden hem willen houden.

Greenport en topsector

Zo blijft Hermans gewoon aan als voorzitter van Greenport Holland en als boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Tenzij u dat liever niet meer wilt dus.

Wij vroegen ons in september al af of Cees Veerman met zijn nieuwe rol in de tuinbouw niet feitelijk het nieuwe boegbeeld was geworden. In elk geval voor de glastuinbouw. Al eerder vroegen wij ons af of naast die glastuinders ook de vollegrondsgroente- en de fruittelers wel enig gevoel hebben bij de regionale Greenports en het landelijke Greenport Holland en bij Hermans als de voorzitter daarvan.

Roemloos

Misschien maar goed dat er ook in de media vrijwel niemand enig gevoel had bij Loek Hermans als voorman van de Nederlandse tuinders. Daardoor straalt zijn roemloos vertrek door de achterdeur ook niet af op de sector.

Ongetwijfeld heeft hij gunstig aan touwtjes getrokken en steeds als ik hem sprak en zag spreken liep hij over van welgemeend enthousiasme voor de sector. Maar als het nou ooit tijd was voor een nieuw gezicht, dan is het nu wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.