weblog

laatste update:17 okt 2013

Aanstormende jongelingen

In de jaren 80 waren de aanstormende jongelingen bezig huizen te kraken en de ME te bestoken met uit de straat gewipte klinkers en stoeptegels.

In de jaren 90 waren de aanstormende jongelingen te druk met houseparties en xtc. In de jaren 00 waren de aanstormende jongelingen voornamelijk in de weer met hun aandelenportefeuilles en hun carrières bij banken en andere verderfelijke financiële instellingen. In de jaren 10 zijn volgens VPRO’s Tegenlicht Mensen van Nu de aanstormende jongelingen een stel creatieve schatten met bijpassende schattige ideeën over een fijne nieuwe wereld.

Er had er ook eentje een stadsdaktuin met groente. En in Klein Verslag van Wim Boevink in Trouw las ik dat een van de meer poëtisch aangelegde aanstormende jongelingen in het van aanstormende jongelingen vergéven Amsterdam-Noord in zijn creatieve restaurantje de groentegerechten op het menu als volgt aanprijst:

Cucumber cast a Chili stare at Parsley. Caramelized Witlof used her Thyme wisely before the Sundried Tomato set in the sky.

De toekomst ziet er met zulke kinderen zonnig uit voor de groenteteler. En daarmee voor heel de wereld. Want groente zal de wereld redden.

Of registreer je om te kunnen reageren.