weblog

732 bekeken laatste update:22 aug 2012

Kwaliteit ietsje minder

De kwaliteit van paprika was redelijk goed, maar altijd mankeert er wel wat aan. Zo kwam ik binnenrot tegen.

Begin van deze week (34) zag ik heel veel product, zowel van onder glas als vanuit de vollegrond. Om met die laatste groep te beginnen: witlof was van goede kwaliteit. Goed verzorgd, gekoeld en helder wit. De snijvlakken waren wat verkleurd.
Prei was ook goed. Ik zag grove prei, die zuiver was maar met een iets te lichte bladkleur voor een uitstekende presentatie. Courgettes vond ik wat tegenvallen door een teveel aan verkurkte beschadigingen. Wellicht werd mijn beeld wat beinvloed doordat er ook diverse partijen vanuit de kas stonden, die duidelijk mooier (glans) waren.
IJsbergsla was mooi van vorm, goed gevuld en omvangrijk. Enig minpuntje hiervan waren de bladresten bij het snijvlak; niet netjes gesneden dus.

Glasgroenten

Tomaten waren goed van kwaliteit. Dit is zo langzamerhand een probleemloos product geworden. Ze stonden er in allerlei varieteiten, van klein tot groot, van tros tot los. Van de grove trostomaten vond ik de trosopbouw niet altijd even fraai. Vaak gesplitste trossen. Als je die oppakt, hangt er altijd een deel bij. Een enkele tros, die symetrisch is opgebouwd, presenteert beter.
Komkommers vond ik wat minder dan vermeld in mijn laatste column (Groenten & Fruit, editie 32). De combinatie I-S was wat weggezakt en voldeed in grote lijnen niet meer aan de destijds opgestelde norm. Er kwamen gebreken voor, die kenmerkend zijn voor einde teelt. De homogeniteit van vorm en kleur was minder, bovendien kwamen er verkurkte stepen voor op de vrucht.
Tot slot de paprika. De kwaliteit hiervan was redelijk goed, maar altijd mankeert er wel wat aan. Nu kwam ik in de eerste de beste partij  oranje paprika’s, die ik zag, meteen binnenrot tegen (zie foto). De beide vruchten, met een bruine plek aan de onderkant, maken deze doos in no time onbruikbaar. Verder kwam er een enkele mesbeschadiging voor, die met zorgvuldig oogsten voorkomen had kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.