Doorgaan naar artikel

Gino trapt in dezelfde valkuil als Mark Rutte

Gino opent de deur waarvan hij alleen de code kent, stapt het apenverblijf binnen en loopt de trap op naar het platform. Daar aangekomen neemt hij meteen het woord: “Goede morgen! Graag wil ik het volgende meedelen.

Zoals jullie gelezen hebben, komt er een managementteam. Ik zal  jullie dus niet meer toespreken vanaf dit platform. In plaats daarvan vinden er vergaderingen plaats met het managementteam.” De interim-koning wil daar meteen mee beginnen en zegt:

“zouden degenen die vermeld staan als managementteam-lid nu naar het vertrek willen gaan waar vroeger de onderzoeksmensen zaten. Dan…..”



Hij wordt onderbroken door Opposa die als toekomstig personeelsmanager van de beoogde plantage ook in het managementteam (MT) zit. “Prima dat vergaderen, maar ik wil eerst waar iedereen bij is duidelijkheid over onze huisvesting. Jij loopt hier in en uit door een geheime deur waar niemand anders de code van heeft. Wij zitten nog steeds gevangen. Ik wil hier zo snel mogelijk weg en ergens anders gaan wonen.” Opposa krijgt een geweldig applaus. Iedereen wil zo snel mogelijk uit dit verblijf dat als een gevangenis wordt ervaren. Sinds Gino de ban van de angst voor de bananen heeft doorbroken, hebben de mensen hun experiment met de apen gestopt. Maar de mensen hebben nog geen besluit genomen over wat ze verder met de apen zullen doen.



“Tja”, denkt Gino “daar heb ik nog geen moment over nagedacht maar Opposa heeft wel gelijk. Iedereen moet door de geheime deur naar buiten kunnen. Laat ik dat maar toegeven want iedereen hier schijnt er zo over te denken.” Gino reageert met: “ik heb een fout gemaakt door daar niet aan te denken. Ik stel voor dat we straks in het MT als eerste een mogelijke verhuizing gaan bespreken.”



De moraal van deze aflevering: als een machthebber zich opsluit en plannen maakt zonder ruggespraak met belanghebbenden, loopt hij het risico blunders te maken. Mark Rutte kan daar over meepraten.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Coen van Baren

businesscoach

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin