webloggers

709 bekeken

Tuinbouwmissie: ‘Canadese tuinbouwbeurs is Nederlands’

Paulien Dirkzwager is manager internationale zaken van de Kamer van Koophandel Den Haag en begeleidt een tuinbouwmissie naar Canada voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ze doet verslag van de reis via een weblog.

Dinsdag hebben we de hele dag op de Canadese tuinbouwbeurs gelopen met de Nederlandse bedrijven. Ik voer met verschillende Canadese bedrijven gesprekken voor mijn Nederlandse ondernemers en voel me steeds meer het tuinbouwmeisje.

Het is duidelijk vanuit welk land de tuinbouwtechniek komt: van de 125 exposanten is zo'n 25 procent Nederlands. En de rest heeft een Nederlandse achtergrond omdat hun familie hier naartoe is geemigreerd. Aanwezigheid van enig ander land heb ik niet gezien. Typisch dat alle stands op de beurs gordijntjes als tussen- en achterwand hebben.

Canada moet het voor een groot deel van de export naar VS hebben. Sinds de koppeling van de Canadese dollar met de Amerikaanse dollar is dat een stuk lastiger. Toch hoor ik daar vooral de kwekers over: bijvoorbeeld een verschuiving van export van 10 procent binnenland en 90 procent export naar 50/50 procent. De technische bedrijven op de beurs zeggen er minder last van te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.