Doorgaan naar artikel

Roddel en achterklap

Gino vervolgt zijn betoog met: “Ik trek me twee dagen terug om met andere apenkolonies te overleggen hoe ik het beste jullie opdracht kan realiseren. Zodra ik terug ben, zal ik in detail vertellen op welke manier we dat gaan aanpakken.”

Vervolgens daalt Gino de trap naar het platform af, loopt naar de tegenovergelegen muur en vertrekt door een deur waarvan niemand wist dat hij open kon.



Zodra Gino de deur achter zich heeft dichtgetrokken, ontstaat er rumoer in het apenverblijf. De apen zijn niet alleen verbaasd over een gesloten deur die plotseling open gaat maar ook het bestaan van andere apenkolonies in de buurt is volslagen onbekend.

Opposa verwoordt de verwondering van de apen. “Wat voor aap is die Gino eigenlijk?” zegt ze “Het is allemaal begonnen met die bananen die wij niet mochten pakken. Ze smaakten weliswaar lekker, maar hoe heeft hij  het voor elkaar gekregen? Het lijkt wel of hij in verbinding staat met een hogere, onbekende macht.”



“Misschien is hij een handlanger van de mensen” oppert Libo. Die opmerking veroorzaakt nog meer rumoer. Apen zien mensen als heerszuchtig, onbetrouwbaar, wreed en gevoelloos. “Weg met de mensenvriend” wordt er al geroepen. Libo heeft meteen spijt van zijn uitspraak aangezien Gino hem een hoge positie heeft beloofd. Hij probeert het tij te keren en zegt: “Laten we voorzichtig zijn met sancties want als hij contacten heeft met mensen is hij machtiger dan wij.”



“Wat ben je toch een ongelooflijke slijmbal” reageert Opposa. “Ik stel voor om Gino stevig aan de tand te voelen over al deze vreemde gebeurtenissen. Zodra hij terugkomt, gaan we ‘m doorzagen.” “Als hij nog terug komt”, roept iemand, “Volgens mij  is hij net zo onbetrouwbaar als die mensenvriendjes van hem.”



De moraal van deze aflevering: geef  als leidinggevende openheid van zaken. Doe je dat niet,  dan kan je er vergif op innemen dat de roddelmachine op volle toeren gaat draaien.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Coen van Baren

businesscoach

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin