Doorgaan naar artikel

Ernstig nieuws van Natuur en Milieu

Stichting Natuur en Milieu ziet in Greenport-voorzitter Loek Hermans en in ZLTO-voorzitter Hans Huijbers geschikte kandidaten voor het leiden van een Ministerie van Voedsel.

Een gerichte aanpak vanuit één ministerie is nodig om oplossingen te vinden voor de schaduwkanten van onze voedselproductie, aldus Natuur en Milieu.“Goed eten houdt ons gezond en levert geld, werkgelegenheid en kennis op. Om dat zo te houden, hebben we een Minister van Voedsel nodig”, laat de organisatie via haar nieuwsbrief weten.



Als kandidaten ziet Natuur en Milieu wel wat in VVD’er Hermans of in PvdA’er Frans Timmermans. De eerste wordt geroemd om zijn bestuurlijke ervaring en zijn netwerk in het bedrijfsleven. De tweede om zijn internationaal netwerk en zijn brede visie. ZLTO’er Huijbers heet een ‘rotsvaste boerenbestuurder’ met bovendien oog voor de buren.



Ook nog een serieuze kandidaat is Louise Fresco, hoogleraar duurzame ontwikkeling en kroonlid van de SER. Natuur en Milieu completeert het rijtje kandidaten met topkok en smaakdocent Pierre Wind, tv-maakster Yvon Jaspers en afslankgoeroe Sonja Bakker. Waarmee wat begon als een serieus nieuwsbericht, uitmondt in een vage grap en de conclusie dat Natuur en Milieu zichzelf niet meer serieus neemt. Wij dan dus ook maar niet meer.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin