weblog

4 reacties

Een witte raaf

Dus ons Tuinbouw Boegbeeld is al weer vertrokken. Het Tuinbouw Boegbeeld Loek Hermans, dat nog nooit van Kom in de Kas had gehoord.

Niemand vertelt ons waarom hij weg is, maar ik heb zo’n idee. Het is vast dezelfde reden als waarom Tjibbe Joustra het zo snel gezien had bij het PT. En waarom geen enkel lid van LTO Nederland je kan vertellen wie Bart Jan Constandse is. Hij was de vorige voorzitter, voor Albert Jan Maat, waarvan de leden dat dan weer wel weten.

Vertrek met stille trom
Dit soort politieke zwaargewichten worden door andere heren uit hun netwerk ingevlogen om de agrarische wereld te leren wat besturen is. Hun capaciteiten zouden geweldig zijn. Ook het argument dat zij politiek den Haag zoveel beter kennen, kan ik inmiddels wel dromen. Maar over de reden waarom zij zo snel en met stille trom vertrekken, hoor je niemand. Volgens mij hebben de heren zich gruwelijk verkeken op onze agrarische wereld. Ze denken er een 'klusje' bij te krijgen die ze er wel even, parttime, bij kunnen doen. Tegen een hoog salaris, waar bovendien heel geheimzinnig over gedaan wordt.

Old boys netwerk
Maar hun echte aandacht en interesse gaan uit naar hun andere velden. Soms zijn die heel divers, maar ik kan hier vandaag zien dat dat functies zijn met meer aanzien in hun 'old boys' netwerk. Bovendien kan je onze agrarische wereld er niet zomaar naast nemen. Daar moet je echt deel van uit maken. Daar kun je wel ingroeien, natuurlijk wel. Het is echt niet zo dat alleen boerenzonen en tuindersdochters een agrarisch hart hebben. Daar ben ik zelf een mooi voorbeeld van. Mijn vader was nota bene gemeente-ambtenaar! Niet dat ik ambities heb om het nieuwe boegbeeld te worden.

Bevlogen bestuurder
Maar zo moeilijk hoeft de zoektocht ook niet te zijn. Het is als met het zoeken naar een witte raaf: die vind je ook alleen als je er niet naar zoekt. Mijn overtuiging is dat goede mensen vanzelf boven komen drijven. Wat we zoeken is iemand die bevlogen is. Die de tuinbouw heel goed kent en tijd wil maken voor deze belangrijke functie. Die geen eigenbelang heeft, die ervaring heeft met tv-optredens en het vertrouwen geniet van het vak. Bescheiden, diplomatiek, kortom, onze witte raaf is de voorzitter van LTO Noord Glaskracht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Limburger

  Toch aan het zoeken geweest Bernadette? Het lijkt wel verkiezingstijd. In ieder geval een mooie steunbetuiging...

  Hebben 'goede mensen die komen bovendrijven' een dergelijke steunbetuiging nodig dat je hem zo naar voren schuift?

 • no-profile-image

  Bernadette Bijman Kroon Rubens BV

  @limburger; eigenlijk niet. Maar ik heb me geergerd aan het trompetgeschal waarmee Hermans binnen werd gehaald, terwijl we al goede mensen hebben.

 • no-profile-image

  Bernadette

  PS. Hoorde vanavond dat Hermans wel degelijk nog in functie is. Kwestie van gekleurde berichtgeving. Beetje voorbarig, mijn weblog dus. Bij deze is de zet aan Hermans om de komende tijd mijn ongelijk te bewijzen. Succes!

 • no-profile-image

  hans de groentechef

  En zo was deze witte raaf weer snel weg gevlogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.