224 bekeken 1 reactie

Redactie GFActueel
Het probleem van verspilling kunnen we in onze winkels omzetten in een marketing tool.

Met zijn allen gooien we in Nederland jaarlijks voor 3,6 miljard euro aan voedsel weg! Dat is nogal wat, want dit betekent in de praktijk dat ruim een derde van de totale consumptie wordt weggegooid.

Het ministerie van LNV (Landbouw, natuur en voedselkwaliteit) heeft hier onderzoek voor uit laten voeren. Het streven van het Ministerie, voor de komende jaren, is deze verspilling met minimaal 20 procent te reduceren. Dat moet toch haalbaar zijn zou je denken, daar kunnen we allemaal ons steentje aan bij dragen.

Als gezond denkend mens is het natuurlijk onacceptabel dat er op verschillende plekken in de wereld mensen van de honger sterven en dat hier het voedsel in de kliko verdwijnt.

Als vertegenwoordiger van de groentewinkels in Nederland zie ik ineens kansen om het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ verder uit te dragen naar de consument. Als specialist zijn we in staat om maatwerk te leveren aan de consument. Bij de groenteman geen standaard hoeveelheden van 400 gram of 250 gram. Wij kunnen over het algemeen flexibel zijn met het inpakken van onze bewerkte producten. Bij veel groentemannen is een halve bloemkool of een halve bospeen verkrijgbaar.

Het probleem van verspilling kunnen we in onze winkels omzetten in een marketing tool. En dat allemaal onder de vlag van het goede doel. Goede suggesties en voorbeelden op dit gebied zijn van harte welkom.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Advies- en Verkoop Bemiddelingburo DeWel

  Ik ben het met Mark eens om dit punt als marketing tool in te zetten. Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen de groente(vrouwen)mannen zelf ook het portioneren van maaltijden en rauwkostsalades tot een miniem moeten terugbrengen. Ik ben en blijf een voorstander van schepklaar!
  Op deze wijze straal je ook veel meer een versspecialist uit, waar je alle maten en hoeveelheden kunt kopen!

  Nico van der Wel
  Ex èchte groenteman!

Of registreer je om te kunnen reageren.