Redactie GFActueel
De blijheid waarmee het GroentenFruit Bureau persberichten de wereld in stuurt om te melden dat het nu ook is te volgen op Twitter. Dat is vertederend.

Een paar jaar geleden vielen bedrijven en zelfs overheden over elkaar heen om op Second Life te komen. Zelfs de gemeente Zoetermeer meende zich in de 21ste eeuw niet te kunnen handhaven als ze geen virtueel kantoor zouden hebben op deze site.

Van dat hele Second Life wordt al een tijdje niets meer vernomen. Nu is Twitter het helemaal. Ook ik heb een account op Twitter. Laat ik dat er meteen bij zeggen. En op nog zo een paar sites die ineens ‘hot’ waren.

Excuus
Als journalist bij een multimediaal uitgeverijbedrijf heb ik een excuus. Dan kun je deze zaken niet negeren. Mag u dat wel? Ja hoor. U mist natuurlijk wel héél veel, maar u mist tegelijkertijd niets. U gaat bijvoorbeeld op Twitter heel veel lekkere receptjes van het GroentenFruit Bureau missen. Maar op internet staan toch al meer recepten dan een mens nodig zou kunnen hebben - zelfs als ie tot zijn honderdste tien maaltijden per dag zou nuttigen.

Hoogmoed
U miste ook veel getwitterde ophef rond de opstand in Iran. Maar miste u die werkelijk? En u mist mijn twee ‘tweets’: namelijk dat ik aan het werk ben en dat – een paar maanden later - ik nog steeds aan het werk ben. Niet dat ik alleen maar werk hoor. Maar wat moet de wereld met de rest van mijn bezigheden? Als ik er al de hoogmoed en de puf voor zou hebben om die elk uur te gaan zitten noteren.

Dus negeert u Twitter maar lekker, als u dat wilt. En mocht u toch willen gaan kijken, ik heb er een derde ‘tweet’ op gezet. En DeGroentenenFruit.nl kunt u er sinds gisteren ook vinden.


Of registreer je om te kunnen reageren.