Doorgaan naar artikel

‘Huwelijk Seminis en Bayer is nog vooral aftasten’

Ook komend jaar zullen Seminis en Bayer zoeken naar waar zaadveredeling en middelendivisie elkaar aanvullen.

Het eerste jaar van zaadveredelaar Seminis onder Bayer stond in het teken van het zoeken naar waar zaadveredeling en middelendivisie elkaar aanvullen. Dat zal dit seizoen niet anders zijn, verwacht Lennert van Arenthals, verkoper bij Seminis (Bayer Vegetable Seeds). Beide afdelingen hebben dit seizoen nog nodig voor kennisuitwisseling en het maken van plannen. Toch kan Seminis komend najaar bij de open dagen al proeven laten zien met groenterassen van Seminis met middelen en kennis van Bayer Crop Protection.

Bedrijfscultuur

In het Bayer-blad Vollegrondsgroentekoerier stelt Van Arenthals met collega Wout Nelissen dat het eerste jaar aftasten was en dat de bedrijfsculturen nog verschillend zijn. Mogelijkheden zijn er wel degelijk. Nelissen: “Veredeling op resistenties zal de komende jaren steeds belangrijker worden in vollegrondsgroenten en daar zetten we dan ook vol op in. Maar ook via slimme combinaties met gewasbeschermingsmiddelen kunnen we weerstand tegen ziektes en plagen nog sterker maken. Die mogelijkheden moeten we maximaal benutten.”

Algemene weerbaarheid

Van Arenthals hoopt dan ook dat Seminis onder de vleugels van Bayer meer armslag krijgt op het gebied van veredeling met grote doorbraken op resistenties. Algemene weerbaarheid van rassen staat daarbij ook centraal, met dikkere waslagen en bollere schermen (bij broccoli).

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin