Home

Achtergrond

Campus voor 750 arbeidsmigranten officieel geopend

Met de opening van een nieuw logiesgebouw is de capaciteit van de locatie Maasbree van Work and Stay met 87 tweepersoonskamers uitgebreid. In totaal biedt de campus nu plaats aan 750 arbeidsmigranten.

Het nieuwe logiesgebouw op de campus in Maasbree deed voorheen dienst als verblijf voor dementerende ouderen van een verzorgingshuis in Gennep. Word and Stay brak het af en bouwde het in glastuinbouwgebied Siberië weer op als centraal gebouw met 87 tweepersoonskamers. Rondom het gebouw lagen al 120 chalets die ruimte bieden aan 4 tot 5 personen. In totaal is op de campus nu plaats voor 750 arbeidsmigranten.

Tekst gaat verder onder de foto‘s.


 • Het nieuwe logiesgebouw ligt centraal op de campus en voldeed voorheen als voorziening voor ouderen in een zorgcentrum. - Foto's: Stan Verstegen

  Het nieuwe logiesgebouw ligt centraal op de campus en voldeed voorheen als voorziening voor ouderen in een zorgcentrum. - Foto's: Stan Verstegen

 • De linkervleugel van het nieuwe logiesgebouw, met links de supermarkt.

  De linkervleugel van het nieuwe logiesgebouw, met links de supermarkt.

 • Het nieuwe logiesgebouw bevat 87 tweepersoonskamers.

  Het nieuwe logiesgebouw bevat 87 tweepersoonskamers.

 • Iedere kamer heeft een eigen keuken, douche en toilet.

  Iedere kamer heeft een eigen keuken, douche en toilet.

 • Centraal in het logiesgebouw bevindt zich een fitnessruimte.

  Centraal in het logiesgebouw bevindt zich een fitnessruimte.

 • Het logiesgebouw is omgeven door 120 chalets.

  Het logiesgebouw is omgeven door 120 chalets.

 • In totaal biedt de campus in Maasbree plaats aan 750 arbeidsmigranten.

  In totaal biedt de campus in Maasbree plaats aan 750 arbeidsmigranten.

Gedeputeerde verricht officiële opening

Gedeputeerde Ger Koopmans verrichte vorige week de officiële opening van het nieuwe gebouw. Hij benadrukte dat dergelijke huisvestingsmogelijkheden in de regio Venlo hard nodig zijn gezien het beroep dat er gedaan wordt op arbeidsmigranten om vacatures vervuld te krijgen. Volgens de laatste schatting werken er zeker 30.000 arbeidsmigranten in Noord-Limburg.

Kamers voldoen aan normen SNF

Het logiesgebouw bestaat uit twee vleugels en telt 2 verdiepingen. De tweepersoonskamers zijn voorzien van douche, toilet en een keukenblok. Op de eerste verdieping bevindt zich een fitnessruimte. Verder zijn er op de campus voorzieningen als een (Poolse) supermarkt en wasserette. De kamers en chalets voldoen aan de normen van SNF (Stichting Normering Flexwonen).

Verblijf maximaal 6 maanden

De kamers en chalets worden vooral door uitzendbureaus, maar ook door een groot vollegrondsgroentebedrijf van Work and Stay gehuurd. Gemiddeld verblijft een arbeidsmigrant, soms met onderbrekingen, 78 dagen op de campus. Het maximum is 6 maanden. Per nacht betalen de bewoners € 10 aan Word and Stay.

Mix aan nationaliteiten

Zo’n 20% van de op de campus verblijvende arbeidsmigranten is werkzaam in de agrarische sector (glastuinbouw en aspergeteelt). Het merendeel, 70%, werkt in de logistieke sector die zich rond Venlo concentreert. 70 tot 80% van de arbeidsmigranten is van Poolse afkomst, verder wonen er Roemenen, Bulgaren, Letten en Litouwers.

Of registreer je om te kunnen reageren.