Home

Achtergrond

Agrarisch Ondernemer 2018: spannende titelstrijd

Opnieuw strijdt een divers gezelschap ondernemers gedreven door passie, lef en ambitie om de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Mensen staan centraal in de finaleronde voor de titel Agrarisch Ondernemer van 2018. Arbeidsvreugde, opvolging, kwaliteit van leven: het zijn termen die vallen bij het bezoek van de jury aan de vijf genomineerden. De passie voor het vak druipt er vanaf. Ieder volgt zijn eigen, bijna eigenzinnige route. Soms was deze keuze rigoureus; bij de ander een verbreding.

Groenten&Fruit stelt de vijf genomineerden aan u voor. De jury selecteerde hen uit de eerder gepubliceerde tien kandidaten.

Divers gezelschap ondernemers

Tot de genomineerden behoren een melkveehouder, akkerbouwer/geitenhouder, schapen-/melkveehouder annex verkazer, knoflookteler en trayplantenkweker. Opnieuw een divers gezelschap ondernemers gedreven door passie, lef en ambitie. Dit is meteen ook de maatstaf in het juryproces. De cijfers zijn vanzelfsprekend goed. De foto’s, reportages en video’s geven een beeld van het bedrijf. Het ondernemerschap wordt echt ingekleurd met de ontmoeting en bezoeken die de jury brengt aan de bedrijven. De jury reisde er dit jaar voor naar onder meer Texel, Noord-Beveland en Friesland.

Wie zit er in de jury?

De jury staat onder leiding van Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland. Volgens het protocol maakt ook de huidige Agrarisch Ondernemer van het jaar deel uit van de jury. Namens Novifarm zijn dit Leon Noordam en Dik Kruijthoff. Nieuw dit jaar is Rens Buchwaldt, lid van de raad van bestuur van Wageningen UR. Hij volgt Tijs Breukink op. In de jury zitten verder Alexander van der Lely (Lely Holding), Nicolette Klijn (Skal Biocontrole), Koos Dekker (HAS Hogeschool Den Bosch) en Marc Jansen (CBL).

Stem op uw favoriete genomineerde

Parallel aan het juryproces loopt de publiekspeiling. Iedereen kan stemmen voor de Publieksprijs. U vindt video’s van de genomineerden en het stemformulier. Vorig jaar ging de eer naar Gerard en Miranda van Langen en Koen Beemsterboer van Amigo Plant.

De uitverkiezing tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar is niet mogelijk zonder partners. ForFarmers, ABN Amro, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en VanDrie Group dragen bij aan dit visitekaartje van de land- en tuinbouw.

Winnaar 29 maart bekend

Op 29 maart wordt in Zeist de winnaar van de 22ste editie bekendgemaakt. Wie wordt de opvolger van akkerbouwcollectief Novifarm? De titelstrijd is ongelooflijk spannend.

Of registreer je om te kunnen reageren.