Doorgaan naar artikel

Hoorzitting Milieukeur Plantaardige Producten uit de open teelt

De Stichting Milieukeur (SMK) herziet per 1 januari 2017 het huidige certificatieschema Milieukeur Plantaardige producten uit de open teelt. Belangstellenden kunnen in een hoorzitting op 8 november hun reactie geven op de herzieningsvoorstellen. De bijeenkomsg is voor de productgroepen akkerbouw- en vollegrondsgroenten, aardbei, fruit, en boomkwekerijproducten en bloembollen

De nieuwe criteria voor het cetrificatieschema Milieukeur worden vastgesteld door het College van Deskundigen agro/food plantaardig. Tevoren kunnen belangstellenden hun reactie kunnen geven op de conceptvoorstellen. De input van deze hoorzitting wordt meegewogen bij de definitieve vaststelling van het certificatieschema.

Aandachtspunten zijn onder andere de actualisering van lijsten met toegestane gewasbeschermingsmiddelen, uitbreiding maatregelen bodemvruchtbaarheid, de berekening van de organische stofbalans op bouwplanniveau, een digitale checklist voor berekening van bonuspunten (en maluspunten), en de  berekening van bonuspunten voor één perceel per gewas.

De bijeenkomst wordt gehouden op van 10.30 – 12.30 uur. Locatie: Hofclub – Zaagmolenlaan 4, in Woerden

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin