Home

Achtergrond

Nauwelijks acties in supermarkten

De productprijzen liggen voor de meeste glasgroenten bijzonder laag. Van afzetbevordering via de supermarkten hoeft weinig verwacht te worden.

Het aantal actie-aanbiedingen met groenten en fruit bij de supermarkten is deze week bijzonder laag, getuige de website 'supermarktaanbiedingen.com'. Deze week hebben alleen MCD, Dirk en Deen trostomaten in de aanbieding. Nettorama en Boni geven korting op emmertjes met snoeptomaten. Maar de grotere ketens zoals Aldi, Lidl, Albert Heijn, Coop, Plus en Hoogvliet laten het massaal afweten. Bij AH is alleen de bloemkool in de bonus. Bij Plus is de paprikamix in de aanbieding en bij Coop de broccoli. Maar overtuigend is het allemaal niet, zeker gezien de huidige prijzen.  De losse tomaten bijvoorbeeld bereikten vandaag een dieptepunt van 6 cent per kilo. Daar moet toch een stevige marge op te halen zijn. Blijkbaar willen de supermarkten geen risico lopen om met onverkochte voorraden te blijven zitten. Ze zetten in deze vakantieperiode liever in op 'houdbaar'.

Of registreer je om te kunnen reageren.