Home

Achtergrond 1 reactie

Asbestdak wordt elektriciteit producerend dak

Door de extra subsidie op het verwijderen van asbest is het bijzonder aantrekkelijk om daken van bedrijfspanden te renoveren en meteen te voorzien van zonnepanelen. Royal Brinkman en B&H Projecten bieden hiervoor de 'Energie A1 + Dak' methode aan, waarmee ze het volledige traject verzorgen.

Staatssecretaris Atsma probeert een extra impuls te geven aan het verwijderen van asbesthoudende dak- en gevelpanelen door 20 miljoen euro extra ter beschikking te stellen. De doelstelling is om in 2024 alle verwijderd is. Door verwering wordt het risico op het vrijkomen en verspreiding van asbestdeeltjes steeds groter. Er is nog 130 miljoen vierkante meter asbesthoudende dak- en gevelpanelen in gebruik, voornamelijk in bedrijfsgebouwen en voor driekwart op boerderijen en andere agrarische bedrijven. In het huidige tempo van vervanging (4 miljoen vierkante meter) zou het 20 jaar langer duren voor alle asbest is vervangen. Met de subsidie wil Atsma agrarische bedrijven extra belonen bij het vervangen van asbestplaten in combinatie met het monteren van zonnepanelen.

Betaalde sanering

Royal Brinkman en B&H Projecten hebben de 'Energie A1+ Dak' methode ontwikkeld om maatwerk te leveren voor bedrijven die gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden. Volgens Jaco van Spronsen van Royal Brinkman wordt de renovatie volledig bekostigd door de subsidies en de energiebesparing uit dakisolatie en elektriciteitsproductie.  Daarnaast stijgt de waarde van de bedrijfsgebouwen aanzienlijk.

Eén reactie

 • Johannes Verzijl

  Er word gesproken over het verwijderen van asbest houdende dak en gevelpanelen,
  maar mijn ervaring is dat men over de verwijderde asbest houdende gevelpanelen
  geen subsidie krijgt.
  dit in combinatie met het aan brengen van zonnepanelen.
  Er word alleen subsidie gegeven op het dak is mijn ervaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.