Home

Achtergrond 491 bekeken

Total Produce: lastige markt eurozone

De Ierse multinationale Total Produce boekte in het eerste half jaar in de eurozone een lagere omzet en winst, ondanks het deels meetellen van resultaten van Frankort & Koning.

In maart sloot Total Produce de aankoop van 50 procent van de aandelen Total Produce af, stelde topman Carl McCann.

De winst in de eurozone daalde 20 procent naar ruim 10,4 miljoen euro. Total Produce wijdt dat aan moeilijke marktomstandigheden in de eurozone. In Noord-Europa en de rest van de wereld waren de resultaten beter, waardoor in totaal toch een winstgroei is gegenereerd. Total Produce heeft in Nederland (naast Frankort & Koning) ook Haluco in haar stal. In totaal werd in de eurozone een omzet geboekt van 652,7 miljoen euro, zes miljoen minder dan 2011. Dat is wat vertekend door transacties als met Frankort & Koning, maar ook door de verkoop van aandelen Capespan Europe.

In Engeland zag Total Produce de winst onder druk komen door lagere prijzen voor verse groente en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.