Home

Achtergrond 518 bekeken

Duitse winkelprijs groente in juli gedaald

De Duitse groenteprijs is in juli met 5 procent gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Dat blijkt uit het overzicht van de Duitse statistiekdienst Destatis.

Vooral paprika (-27 procent), tomaten (-14,5 procent) en sla (-13 procent) werden gevoelig goedkoper. Voor de volledige groenteprijsberekening blijft de juliprijs nog wel 1,6 procent boven het niveau van 2011.

Met 1,42 euro per kilo trostomaten is de winkelprijs in Duitsland in juli 4 procent onder het gemiddelde niveau van 2008 tot en met 2011 uitgekomen. Dat stelt onderzoeksbureau AMI. Daarmee ligt de winkelprijs wel boven het niveau van 2011, maar dat is het jaar van de Ehec-crisis met bijgevolg lagere winkelprijzen.

Voor biologische trostomaten is het prijsniveau wel constanter. Gemiddeld werd in het voorjaar en zomer een prijs van twee euro per kilo gevraagd in Duitse winkels. Daar is al vijf jaar nauwelijks wijziging in gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.