Home

Achtergrond

Beursvloer Fruit Logistica stroomt vol

Met een record aantal van 2.288 exposanten uit 80 landen is de internationale vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn weer van start gegaan. Het evenement verwacht dit jaar rond de 50.000 bezoekers uit 125 landen te verwelkomen.

Partnerland Chili trapte gisteravond af met een drukbezochte receptie. Het land zal zich tijdens deze editie van de Fruit Logistica in het bijzonder profileren en pakt daarom flink uit. Maar ook andere landen, waaronder Nederland, zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd met grootse stands.

Al direct bij het opengaan van de beurs vanochtend, stroomden bezoekers toe. Het jaarlijkse internationale ‘agf-feest’ werd om 10.00 uur officieel geopend door de Duitse landbouwminister Ilse Aigner. De organisatie van het evenement rekent er ook dit jaar weer op records in bezoekersaantallen te verbreken. In hoeverre de financiële crisis en winterse weersomstandigheden in diverse Europese landen hierop invloed zullen hebben, is echter de grote vraag.

Gelijktijdig met de Fruit Logistica ging vanochtend ook de tweede editie van de Freshconex van start. Deze deelbeurs richt zich specifiek op bewerkte aardappelen, groenten en fruit.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.