Home

Achtergrond

Argentinië verwacht minder export druiven

Exporteurs voorspellen dat er dit jaar 20 procent minder druiven zullen worden uitgevoerd vanuit Argentinië. De financiële crisis en vorstschade zijn hier de reden van.

Het is waarschijnlijk dat er dit jaar mjnder tafeldruiven naar Europa zullen worden geëxporteerd, zo meldt Fruitnet.com. Een Argentijns rapport van Diario de Cuyo vertelt dat de exporteurs zich zorgen maken over de prijsvorming op de Europese en Russische markt. De exporteurs verwachten dat de prijzen zullen zakken onder het niveau van vorig jaar. Daarnaast geven importeurs aan dat de leveranciers enkel op commissie kunnen leveren.

Maximiliano Turcumán van Expofrut vertelt in het rapport: “Het is een ingewikkeld jaar. Door het koude weer en de financiële misère zullen we waarschijnlijk onze leveringen reduceren van 2300 ton naar 1900 ton.”

Daarbij heeft Argentinië dit jaar een kostenstijging van 35 procent te verwerken gekregen. Telers geven aan dat de productie en verpakkingskosten zijn gestegen met €5,60 per doos is gestegen. Volgens de telers is de kwaliteit van de oogst overigens goed.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.