Home

Achtergrond laatste update:17 dec 2008

Campagne voor zeekraal

Een aantal sterrestaurants werkt samen met het ROC Zeeland aan een campagne om zeekraal populairder te maken. Diverse restaurants hebben recepten ontwikkeld met de groente.

Zeekraal staat tussen mei en september volop op de
kaart in restaurants, maar thuis gebruikt de Nederlander de groenten nog maar
weinig. En dat moet veranderen vindt Zeeland, de provincie waar zeekraal wordt
geteeld. Woensdag is een campagne begonnen om de zilte groente te promoten.
Makkelijk te telen
‘Zeekraal is een ontzettend makkelijke groente, die zelfs op de camping
makkelijk in het menu is te verwerken’, zegt Arold versluijs van het ROC
Zeeland. De school werkt samen met de provincie, zeekraalondernemers en een
aantal sterrenrestaurants. ‘Zeekraal wordt traditioneel opgebakken met een
gefruit uitje. Het is lekker bij vis, maar het kan ook heel anders.’

De restaurants hebben recepten
ontwikkeld met de groente

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.