Home

Achtergrond laatste update:17 dec 2008

Verrassende nieuwe inzichten in aardappelsector

Een rondje langs de aardappelhuizen tijdens de Nederlandse aardappeldagen leverde verrassende inzichten op over de nieuwe ontwikkelingen in de aardappelwereld. Bakers, gele aardappels en inhoudstoffen zijn de trend.


De vertegenwoordigers van veredelaars als Meijer, Van Rijn, Agrico, HZCP en
Stet Holland lieten hun kennis gelden van de aardappel en kwamen tijdens de
aardappeldagen met interessante opmerkingen en suggesties. Zo werd duidelijk dat
‘bakers’, een grote aardappel die wordt gepoft, in opkomst zijn. Uit
onderzoek blijkt ook dat mensen gelere aardappels aantrekkelijk vinden. In
Duitsland wil men al jaren gelere aardappels en in Nederland komt dat nu ook.


De discussie over smaak agf-producten gaat ook aan de aardappelsector niet
voorbij. Alle veredelingsbedrijven noemen het als een trend. HZPC komt
binnenkort met het Pommonde smaakconcept. Peter Ton van Stet Holland heeft
duidelijk andere mening over smaak en voedingstoffen in de aardappel: “Die zaken
kunnen wellicht over 10 jaar toegevoegd worden.” Guus Heselmans van Meijer
maakte ook nog een opvallende vergelijking:
“we willen geen tweede sinaasappel maken en een aardappel als medicijn zien
we ook niet zitten.”

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.