Home

Achtergrond laatste update:17 dec 2008

Lutèce stapt in diepvrieschampignons

Champignonverwerker Lutèce neemt een belang van 35 procent in diepvriesbedrijf Freezitt uit Ittervoort.


Daarmee voegt Lutèce diepvrieschampignons toe aan het assortiment
conservenchampignons. Lutèce stelt daarmee Europa’s grootste specialist te zijn
voor productie van houdbare champignons. Door de participatie verwacht Freezitt
aan een snelle omzetgroei te komen.

“We zullen gebruik maken van het commerciële netwerk van Lutèce en
produceren voor de merken van Lutèce”, zegt directeur Jeroen Koenen van
Freezitt. Het bedrijf startte in 2005 en verwerkt 14.000 ton product van
regionale telers. Lutèce verwerkt jaarlijks zeker 110.000 ton champignons tot
conserven.

Het handelspatroon van beide landen is vrijwel gelijk. “We voerden al 99
procent van ons product uit naar het buitenland. Dat zal met Lutèce niet veel
veranderen.” Over het geldbedrag van de participatie zeggen de partijen
niets.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.