Home

Achtergrond laatste update:17 dec 2008

Koppert Cress kleurt Zilveren Champignon

Restaurant Oud Sluis uit het Zeeuwse Sluis is winnaar geworden van de Zilveren Champignon. Opvallend bij de gerechten van de acht finalisten was het veelvuldige gebruik van de producten van Koppert Cress.

De kookwedstrijd om de Zilveren Champignon is het
jaarlijkse feestje van de Nederlandse gastronomie. De Horecabeurs Brabant is
weliswaar niet helemaal de gepaste locatie, maar de wedstrijd staat op een
dusdanig hoog niveau dat dit aspect al sinds jaar en dag voor lief wordt
genomen. Dat blijkt uit de deelname van restaurants als de Librije (winnaar van
de stijlprijs), de Zwetheul, Maxime (winnaar van de pers-innovatieprijs) en de
uiteindelijke winnaar Oud Sluis.

WaarderingDe Nederlandse champignonsector is sponsor
van de prestigieuze kookwedstrijd. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwam de
paddestoel ook uitstekend tot zijn recht in de voor-, tussen- en hoofdgerechten.
Daarnaast bewees de finale van 2008 dat Rob Baan van Koppert Cress geen woord
overdrijft als hij de waardering van topkoks voor zijn producten aanhaalt.
Vrijwel alle deelnemende restaurants gebruikten in een of meerdere gerechten
Shiso Green of Shiso Purper, Sakura, Atsina of Tahoon Cress.
Toeval of niet, een van de aanwezige gasten was Liesbeth Boekestein van
Koppert Cress. Zij is namelijk een van de twintig dragers van de felbegeerde
Nederlandse gastronomie-ring. Een prijs die zij verdiende in de periode dat zij
namens het toenmalige Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen promotie maakte
voor het brede Nederlandse aanbod van groenten en fruit.

Klik hier
voor foto's van de wedstrijd





Bron: Vakblad AGF

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.