Home

Achtergrond laatste update:17 dec 2008

Meer vraag naar bio in horeca

De vraag naar biologische producten in de horeca is groeiende. Maar net als in supermarkten, blijft het aanbod sterk achter bij de vraag.


De schaarste aan biologisch wordt deels veroorzaakt door de export van een
groot deel van de Nederlandse productie naar Duitsland. Daar stuntten
winkelketens als Aldi en Lidl met biologische producten uit Nederland.

De Nederlandse horeca geeft aan dat het aanbod van biologische producten in
Nederland schaars is, niet divers genoeg en de kwaliteit valt soms tegen. Dit
geldt voor zowel dierlijke producten als vlees en vis, als voor groente en
fruit. Sander Overeinder van het biologische restaurant Burgemeester in
Amsterdam geeft daarnaast aan dat het verwachtingspatroon van de Nederlandse
consument vaak te hoog is. "In dit jaargetijde kun je in Nederland eigenlijk
alleen maar penen en knollen krijgen. Onze gasten willen niet drie maanden lang
wortelen eten, die willen af en toe iets met aubergine of artisjok. Dat moeten
we dan toch echt uit Italië halen."

Bron: De Volkskrant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.