Home

Achtergrond laatste update:23 dec 2008

‘Telers kunnen profiteren van klimaatverandering’

De gevolgen van de klimaatverandering openen nieuwe deuren voor Engelse telers. Vooral de lokale teelt van producten die anders van ver worden ingevlogen biedt kansen.

Deze voorspelling wordt gemaakt in het rapport
‘Feeding the Future’, dat gekeken heeft hoe voedsel het best geteeld kan worden
bij een verdergaande klimaatverandering.

Een van de kansen wordt bijvoorbeeld gevormd door de teelt van asperges,
pak choi en limoen, in plaats van deze te importeren uit verre landen.. Door
gebruik te maken van duurzame kassen en de producten af te zetten als ‘geteeld
met lage CO2-uitstoot’ kan de bedreiging van klimaatverandering worden omgebogen
in een kans.

Bovendien kan geld worden bespaard door gebruik te maken van
duurzaamheidstechnieken als groene energie, efficiënte transportmethoden en
energiezuinige verlichting.

Bron: Freshinfo

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.